17.6 C
Athens
14.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024
More

    Πάτρα: Μαρτυρίες «φωτιά» για την απάθεια της μητέρας – «Δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω»

    Ολοένα και περισσότερες είναι οι μαρτυρίες που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας και αφορούν την 33χρονη μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, μέσα σε τρία χρόνια.

    Στις 21 Μαρτίου του 2021, το 6 μηνών βρέφος, η Ίριδα, μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου εκεί διαπιστώθηκε και ο θάνατός της. Όπως έχει πει η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, αυτή και η αδερφή της βρήκαν το μωρό νεκρό στην κούνια του, όταν ξύπνησαν.

    Σύμφωνα με την εκπομπή του Mega «Live News», γιατροί αναφέρουν ότι μπροστά τους υπήρξε μία στιχομυθία των γονιών, όπου η μητέρα είπε χαρακτηριστικά στον πατέρα «δεν πειράζει, θα κάνουμε άλλο παιδί εμείς».


    Λίγες ώρες μετά, η 33χρονη έκανε και μία ανάρτηση στο Facebook γράφοντας: «Ενώ περιμένουμε παιδί, η θαυμαστή μητέρα σου χάνει εσένα, Ίριδά μου». Όλα αυτά, ενώ όπως έχει πει η ίδια η μητέρα των κοριτσιών, με τον σύζυγό της είχαν χωρίσει.

    Πάτρα: «Δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω»

    Στο μεταξύ, η γυναίκα που είχε αναλάβει την φροντίδα της Τζωρτζίνας περιέγραψε τη σχέση που είχε με την 9χρονη και τη μητέρα της, αλλά και μια αντιμετώπιση από πλευράς της Ρούλας Πισπιρίγκου, που τη σόκαρε.


    «Εγώ με τη μητέρα της δεν είχα καλή επικοινωνία. Έτυχε μία ημέρα να λείπει η νοσηλεύτρια για δύο ημέρες και της εξήγησα ότι εγώ σαν υπεύθυνη δεν μπορούσα το παιδί να το δεχτώ για δύο ημέρες, διότι η Τζωρτζίνα σιτιζόταν από γαστροστομία κι εγώ δεν ήξερα. Δηλαδή δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω το παιδί», είπε μιλώντας στο «Live News».

    «Όταν της το είπα έγινε πολύ μεγάλη φασαρία, ότι δεν γίνεται και ότι οφείλω να πάρω το παιδί, κι εάν θα έλειπε ένα μήνα η νοσηλεύτρια. Της λέω “εάν θα έλειπε ένα μήνα θα όφειλα σαν κέντρο να βρω μία λύση, αλλά σας μιλάω για δύο ημέρες”. “Όχι”, μου λέει, “θα το πάρεις, είσαι υποχρεωμένη”. Μα κυρία Ρούλα δεν μπορώ να δώσω ούτε νερό στο παιδί σας. Γυρνάει και μου λέει: “δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω”».

    Τότε ήταν που η γυναίκα έχασε τον αυτοέλεγχό της με αυτά που άκουσε από το στόμα της 33χρονης μητέρας: «Της απάντησα “α, συγγνώμη, γιατί εγώ τον χειμώνα έδινα στο παιδί μου νερό».

    «Σε εμάς στο κέντρο, το γέλιο και το κακάρισμά της ήταν απίστευτο. Ήταν ευτυχισμένη στο κέντρο», είπε η γυναίκα για το πως περνούσε η Τζωρτζίνα στο Κέντρο Αποκατάστασης.

    «Για το σπίτι δεν μπορώ να σας πω. Όμως μπορώ να σας πω ότι η συνοδός μου είπε δύο φορές ότι το πήρε κλαμένο. Όπως πολύ άσχημα παραλάβαμε την Τζωρτζίνα μετά την μαγνητική, λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Εκείνη τη μέρα το παιδί ήταν χάλια και βέβαια ενημερώσαμε τη μητέρα. Είπαμε ότι μετά από μία ολική νάρκωση, γιατί μας είπε ότι τη μαγνητική την έκανε με ολική νάρκωση, είπαμε ότι ίσως ήταν ακόμα επηρεασμένη», κατέληξε.

    Πάτρα: Τα κοινά ευρήματα στους θανάτους των παιδιών – Τι θα «ξεκλειδώσει» την υπόθεση

    Τα ευρήματα από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας αναμένεται να «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

    Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Λέων παρατήρησε ότι οι θάνατοι δύο εκ των κοριτσιών έχουν πολλά κοινά σημεία που συνδέονται με την έλλειψη οξυγόνου. «Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τοξικολογικών και ιστολογικών από το τρίτο παιδί. Η ιατροδικαστική διερεύνηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Εκτιμώ ότι ο έμπειρος ιατροδικαστής, όταν λάβει αυτά τα αποτελέσματα θα δώσει στους αρμόδιους φορείς, στο Ανθρωποκτονιών που έχει επιληφθεί της υπόθεσης, μια πρώτη εκτίμηση αιτίας θανάτου και στη συνέχεια, μέσα σε 10 μέρες, θα έχει ολοκληρώσει την έκθεσή του».

    Όσον αφορά στα ευρήματα από το πρώτο παιδί, ο κ. Λέων εξήγησε ότι ήταν σωστά, ωστόσο δεν ταιριάζουν με την αιτία θανάτου. «Οι συνάδελφοί μου κάνουν μια πολύ θαρραλέα προσπάθεια, γιατί εντόπισαν ότι η αιτία θανάτου έχει ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο δεν ταιριάζει ούτε με τι ιατρικό ιστορικό, ούτε με τα ευρήματα και δημιούργησαν μια επιτροπή που καλείται να επαναξιολογήσει όλα τα ευρήματα -που ξαναλέω είναι σωστά- και να δώσει τις νέες αιτίες θανάτου με βάση αυτά τα ευρήματα και βέβαια τα νέα δεδομένα που δεν υπήρχαν όταν έγινε η νεκροτομή», επισήμανε.

    Ερωτηθείς αν μπορεί τα αίτια θανάτου των δύο πρώτων παιδιών που πέθαναν να είναι κοινά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, σημείωσε πως από ό,τι δείχνουν οι δύο πρώτες εκθέσεις, υπάρχουν πολλά κοινά σημεία. «Χαρακτηριστικά σας λέω έχουμε κυάνωση ονύχων, έχουμε έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, τραύματα στα έξω στόμια των αεροφόρων οδών, στη μύτη στο ένα παιδί, στο στόμα στο άλλο παιδί, κι έχουμε και δύο ευρήματα, ξεχωριστά μεν, τα οποία όμως παραπέμπουν στο ίδιο, δηλαδή κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων στο πρώτο παιδί και στο δεύτερο παιδί αλλοιώσεις ως υποξυγοναιμία στον εγκέφαλο. Είναι συμβατά ευρήματα με έλλειψη οξυγόνου», εξήγησε.

    Πρόσθεσε ότι το τρίτο παιδί θα «ξεκλειδώσει» την όλη υπόθεση με τα βασικά σενάρια να είναι δύο: Είτε εγκληματική ενέργεια είτε κάτι πολύ σπάνιο παθολογικό. «Αν στο τρίτο παιδί απαντηθεί αυτό το ερώτημα, και στα άλλα δύο παιδιά θα λυθεί η όποια άλλη εκδοχή», κατέληξε.

    «Η αστυνομία έχει φτάσει σε συμπέρασμα», για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα

    Όλη η Ελλάδα είναι παρά πόδας με την υπόθεση. Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχει διελευκανθεί. Η αστυνομία κάνει υπεύθυνη δουλειά, έχουμε φτάσει σε συμπέρασμα, χωρίς να τρέχουμε. Μαζεύουμε τα στοιχεία και τα τεκμηριώνουμε. Ας έχουμε λίγη υπομονή, έως το τέλος της βδομάδας θα υπάρξουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα», τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

    Αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των γιατρών και του προσωπικού, εν συνεχεία θα κληθούν να καταθέσουν και οι γονείς.

    «Αυτό που θα πρέπει να μπει στη διαδικασία των ειδικών, να γίνεται μία υποχρεωτική, προληπτική, ψυχιατρική, συμβουλευτική  και ψυχολογική αξιολόγηση στις νέες μητέρες στο μαιευτήριο. Μέσα από την πρόληψη μπορούμε να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις. Είναι υπόθεση που κάποια στοιχεία δεν κολλάνε. Δεν συμφωνεί το στατιστικά μεγαλύτερο με το φυσιολογικό στην ψυχολογία», συμπλήρωσε η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ