13.1 C
Athens
8.1 C
Thessaloniki
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024
More

    Πάτρα: Οι τοξικολογικές δίνουν απαντήσεις – «Πώς γίνεται να πέθαναν ανεξήγητα τρία παιδιά;»

    Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων καθώς και του πορίσματος των ιατροδικαστών, αναφορικά με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα.

    Το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας από την Πάτρα, η Τζωρτζίνα, δίνει τις απαντήσεις για να διαλευκανθεί η υπόθεση καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν στο πιο σύγχρονο και εξοπλισμένο πανεπιστημιακό εργαστήριο που διαθέτει η χώρα, όχι μόνο έχουν ολοκληρωθεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ», έχουν παραδοθεί στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

    Σύμφωνα με την εκπομπή, η άτυπη ομάδα των ιατροδικαστών, εστίασε την έρευνά της μόνο στον θάνατο της Μαλένας 3,5 χρόνων, του πρώτου παιδιού που πέθανε στο Αγλαΐα Κυριακού και σύντομα θα παραδώσει το πόρισμά της. Η Ίρις, το δεύτερο παιδί των 6 μηνών, που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του, έμεινε σαν υπόθεση στην ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιόλα, που τη νεκροτόμησε.


    Και θεωρείται πλέον δεδομένο πως θα υπάρχουν άμεσα εξελίξεις, που θα δρομολογηθούν σε συνεργασία με την εισαγγελία της Πάτρας που διέταξε την προκαταρκτική έρευνα.

    «Πώς γίνεται να πέθαναν ανεξήγητα τα τρία παιδιά στην Πάτρα;»

    Η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη, αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε η ίδια με τη μητέρα των τριών άτυχων κοριτσιών, αλλά και στη στάση της.


    «Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια από το ιατρικό δυναμικό της πόλης να «θωρακίσουν» την Τζωρτζίνα. Οι γιατροί φέρθηκαν πολύ ανθρώπινα και προσπάθησαν πραγματικά να αγκαλιάσουν την οικογένεια και να διερευνηθούν τα αίτια των σπασμών που ανέφερε η μητέρα. Έχουν ήδη παραδοθεί τα ιστορικά των παιδιών στις αστυνομικές Αρχές».

    Μετά από τη δημόσια τοποθέτησή της σχετικά με την υπόθεση, η Ρούλα επικοινώνησε μαζί της. «Με κάλεσε η μητέρα φανερά ενοχλημένη για την αναφορά μου στα περιστατικά, γιατί κατά την άποψή της δεν είχα σχέση και γνώση με αυτά. Μου είπε πως η εμπλοκή μου ήταν άστοχη. Της εξήγησα πως είναι θεσμικός ο δικός μου ρόλος για να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο ως προς τους γιατρούς, όσο και ως προς τα νοσοκομεία. Μου ζήτησε να επανορθώσω για δύο θέματα. Ένα από αυτά ήταν να πω ότι εκκρεμεί μία εξέταση για τον γονιδιακό έλεγχο στην Αμερική, γιατί πιστεύει ακράδαντα πως αυτή η εξέταση θα αναδείξει το σπάνιο γενετικό αίτιο που δικαιολογεί το θάνατο των τριών παιδιών της…».

    Επίσης, η κ. Μαστοράκου αναφέρθηκε και στο συγκλονιστικό περιστατικό με την υπεράνθρωπη προσπάθεια κατά τη διάρκεια ανάνηψης της Τζωρτζίνας, αλλά και στην καθυστέρηση της μητέρας στο να ενημερώσει το ιατρικό προσωπικό.

    «Το πιο σημαντικό είναι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν μία ολιγωρία της μάνας να τους ειδοποιήσει, παρότι βρίσκονταν πολύ κοντά στο θάλαμο νοσηλείας του παιδιού. Ήταν μεγάλο σοκ για εκείνους. Οι προσπάθειες ήταν συνταρακτικές και μέχρι και σήμερα είναι συναισθηματικά φορτισμένοι. Έπεσαν όλοι πάνω στο παιδί. Το εντυπωσιακό είναι πως η ανάνηψη διήρκησε πενήντα πέντε ολόκληρα λεπτά. Στη συνέχεια η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ και αυτό που προξένησε μεγάλη εντύπωση στους γιατρούς, είναι ότι η καρδιά δεν ήταν άρρωστη».

    Η αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου πρόσθεσε ακόμη πως το γεγονός ότι τα αναφερόμενα επεισόδια διαπιστώνονταν πάντα εκτός ΜΕΘ και εκτός της ιατρικής παρακολούθησης, προξένησε την απορία και το ενδιαφέρον των γιατρών.

    «Η μητέρα έχει περιγράψει ακριβώς τη στιγμή του θανάτου των παιδιών της»

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων σημείωσε ότι «οι ιατροδικαστές δεν αποφασίζουμε ούτε σαν Πυθίες ούτε σαν ντετέκτιβ. Για τους δύο πρώτους θανάτους οι ίδιοι γονείς έχουν φροντίσει να δώσουν όλα τα επιστημονικά δεδομένα στη δημοσιότητα και αυτά κρίναμε. Με αυτά προκύπτει ότι ένα σημαντικό ενδεχόμενο για το τι έχει συμβεί σε αυτά τα παιδιά είναι το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, το οποίο σημαίνει αποστέρηση οξυγόνου».

    Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στον ιατρικό φάκελο του πρώτου παιδιού τονίζοντας ότι «έχουμε το ευτύχημα να έχουμε ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό από την ίδια τη μάνα. Μέσα στην αγωνία της και τις συνεντεύξεις της έχει περιγράψει ακριβώς τη στιγμή του θανάτου των παιδιών της».



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ