15 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Πέθανε ο συγγραφέας, Πάνος Θεοδωρίδης

    Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο συγγραφέας Πάνος Θεοδωρίδης.

    Είχε δημοσιεύσει ποιήματα, πεζά κείμενα, κριτικές και άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997».

    Ποιος ήταν ο Πάνος Θεοδωρίδης

    O Πάνος Θεοδωρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948 και σπούδασε αρχιτεκτονική και συντήρηση μνημείων.

    Εργάστηκε ως αναστηλωτής και συνεργάτης σε εφορείες αρχαιοτήτων, ως σύμβουλος στην αυτοδιοίκηση, ως συντάκτης προγραμμάτων και μελετών, ως παραγωγός, ηθοποιός, παρουσιαστής και σεναριογράφος στο ραδιόφωνο, το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

    Από το 1965 δημοσίευε ποίηση και πεζογραφία, κριτικές και άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια, όπου είναι γνωστός ως «Πετεφρής».

    Αρθρογράφησε στην «Καθημερινή της Βορείου Ελλάδος», στη «Μακεδονία», στον «Αγγελιοφόρο», στην «Ελλάδα σήμερα» και αργότερα στο «Έθνος».



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ