38.3 C
Athens
36.3 C
Thessaloniki
Σάββατο 26 Ιουλίου 2025

Πέθανε ξαφνικά ο Παύλος Παπαχριστοφίλου – Ήταν επικεφαλής των εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα και Πεδίο

Πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/7) ο Παύλος Παπαχριστοφίλου, υπεύθυνος των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα» και «Πεδίο».

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Bibionet, οι εν λόγω εκδόσεις, ιδρύθηκαν από τον πατέρα του, Δημήτρη, το 1957. Το 1984 βρέθηκε μαζί με τον πατέρα του στο τιμόνι του εκδοτικού οίκου και από το 1992 ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα ηνία, με στόχο τη μετατροπή του σε έναν σύγχρονο εκδοτικό οργανισμό με ξεχωριστή παρουσία στο σύνολο των εκδοτικών κατηγοριών.

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της ενίσχυσης του εκδοτικού οίκου, καθοριστικό σημείο υπήρξε η επιλογή της συνεργασίας με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και η μετατροπή του σε Α.Ε. το 1999.


Ανάμεσα στις διεθνείς συνεργασίες του, με άδειες αποκλειστικής διάθεσης εκδοτικών σειρών στην ελληνική αγορά, συγκαταλέγονταν οι Disney, Time Warner, Harper Collins, Dorling Kindersley, Larousse, Hachette, και άλλοι.

Ο φίλος του Σωτήρης Δαλής τον αποχαιρέτησε στα κοινωνικά δίκτυα, όπως και συνάδελφοί του άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.





0 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΑΠΟΨΕΙΣ