19.9 C
Athens
15.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

  Πισπιρίγκου κατά Ηλιάδη: «Μας έλεγε για μεταμοσχεύσεις, δεν μας ενημέρωνε»


  Συναισθηματικά φορτισμένη συχνά ξεσπώντας σε λυγμούς η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε στην απολογία της την ανακοπή που υπέστη η κόρη της Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας αλλά και τη νοσηλεία της στη συνέχεια στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, υπό τον επικεφαλής της Ανδρέα Ηλιάδη.

  Για τον τελευταίο μάλιστα άφησε βαρύτατες αιχμές λέγοντας ότι ηχογράφησε συνομιλίες που εκείνη και ο εν διαστάσεις σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης είχαν μαζί του και της έδωσε στα ΜΜΕ. Μάλιστα για τη νοσηλεία του κοριτσιού στο Καραμάνδειο Νοσοκομείο, υποστήριξε ότι «προσωπικά εμένα και στην ενημέρωση του πατέρα της, ποτέ -ποτέ όμως- δεν μας είπαν ότι το παιδί έχει στρες. Το στρες το άκουσα πρώτη φορά εδώ και έμεινα με το στόμα ανοιχτό γιατί δεν μας το είχαν πει ούτε σαν ιδέα».

  Συγκεκριμένα για τον Ανδρέα Ηλιάδη και για τις μομφές που άφησε προς το πρόσωπό του η κατηγορούμενη μητέρα είπε: «Άλλος δεν υπήρχε σε αυτό το δωμάτιο, εγώ, ο Μάνος, αυτός και ο γενετιστής στο τηλέφωνο. Το Μάνο τον ρώτησα, δεν ήταν αυτός. Εμείς δεν είχαμε λόγο να ηχογραφήσουμε αυτές τις συνομιλίες. Εγώ τον Ηλιάδη τον είχα θεό. Ήταν η ζωή του παιδιού μου στα χέρια του. Και βλέπω το διάλογο να δημοσιεύεται σε εκπομπή; Μας είπαν ότι ήταν τετραπληγική, δεν θα μπορούσε να μιλήσει, να καταπιεί, ακόμα καλά – καλά δεν ήξερε αν βλέπει. Με ενδιέφερε η αποκατάσταση της Τζωρτζίνας. Από τη στιγμή που έγινε ότι έγινε με ενδιέφερε το μέλλον. Όχι να κοιτάξω πίσω αν θα πάθει μια επιπλοκή να δωρίσω τα όργανα της. Με ενδιέφερε αν θα ξαναπερπατήσει, αν θα πιάσει ξανά το μικρόφωνο να τραγουδήσει».

  Συνεχίζοντας η 34χρονη μητέρα είπε για τον κ. Ηλιάδη: ««…..Δεν επιτρέπονταν να δούμε εμείς τη Τζωρτζίνα, τι να δεις; Ένα παιδί από το κεφαλάκι της μέχρι τα πόδια της όλο καλώδια και μηχανήματα, παντού οροί. Δεν μπορούσες να το αντίκρισες, δεν μπορούσες να αντέξεις. … Τελικά το παιδί έκανε οίδημα και πάλι μας είπε «μη δίνετε σημασία μπορεί και να μην είναι και τίποτα». Μας κάλεσε στο γραφείο του και πήγαμε με το Μάνο. Είδα παντού φωτογραφίες παιδιών. Μου λέει «τα κοιτάς; ξέρεις ποια παιδάκια είναι αυτά;». Λέω πείτε μου. «Έχουν κάποιες ηρωίδες μαμάδες που έχουν δωρίσει τα όργανα» μου απάντησε. Του λέω «πολύ καλά έπραξαν«. Όμως εγώ δεν ήθελα να γίνω ηρωίδα μάνα γιατί δώρισα τα όργανα του παιδιού μου. Φυσικά και είναι ηρωίδες οι μητέρες αυτές. Όμως εμένα το ενδιαφέρον μου ήταν σε ένα άλλο παιδί που είδα και είχε πάθει ανακοπή, είχε εγκεφαλοπάθεια και επανήλθε. Η ελπίδα μου για τη Τζωρτζίνα ήταν σε εκείνο το παιδί. Ότι αφού τα κατάφερε, θα τα καταφέρει και η Τζωρτζίνα. Για αυτό ρώταγα τι έκαναν οι γονείς του, ρώταγα τα πάντα αλλά απαντήσεις δεν πήρα. Ο κ. Ηλιάδης μας ρώτησε πως βλέπουμε το θεσμό της δωρεάς των οργάνων. Ο Μάνος απάντησε ότι είχε γίνει δότης μυελού των οστών. Εγώ είπα δεν με ενδιαφέρει με ενδιαφέρει η εξέλιξη του παιδιού. (…) Μετά έκανε τη μαγνητική και φάνηκε η εγκεφαλοπάθεια. Μας είπε ότι το παιδί είναι τετραπληγικό, δεν θα μπορούσε να φάει να μιλήσει. Δεν ήξερε καν αν έβλεπε. (….) Εγώ αυτόν τον γιατρό τον είχα Θεό μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν η ζωή του παιδιού μου στα χέρια του. Και αυτός να με ηχογραφεί και να διακινεί τους διαλόγους σε εκπομπή;». Στο σημείο αυτό η κατηγορούμενη μητέρα διάβασε διαλόγους της με τον επικεφαλής της ΜΕΘ παίδων που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τηλεοπτική εκπομπή και όπως είπε την ηχογράφηση την έκανε ο κ. Ηλιάδης. «Ούτε εγώ ούτε ο Μάνος θα ηχογραφούσαμε δεν είχαμε λόγο να το κάνουμε. Αυτός το έκανε» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου

  Η ανακοπή στο Καραμανδάνειο

  Αναφερόμενη στην ανακοπή που είχε υποστεί η κόρη της στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας η 34χρονη μητέρα υποστήριξε: «Εκείνη την ώρα πέθανα, ήθελα να με πάρει ο θεός. Μου κόπηκαν τα πόδια, δεν μπορούσα να σταθώ όρθια. Έκατσα στο σκαλοπάτι. Με έβγαλαν έξω. Βγαίνει μια νοσοκόμα και μου δίνει τα κομποσκοίνια της Τζωρτζίνας που τα φοράω ακόμα και σήμερα. Έχει έρθει ο Μάνος και κάθεται δίπλα μου. Μια γιατρός ανέβηκε τρέχοντας από τα επείγοντα και ανοίγει η πόρτα και βλέπω το παιδί σε μια σανίδα πάνω και τη γιατρό να καβαλάει το παιδί και πήρε μια ένεση και την έκανε στην καρδιά. Μου είπε αργότερα ότι έκανε ανδρεναλίνη.

  Ανοιγόκλειναν οι πόρτες. Ακούγαμε φωνάξτε το γιατρό και βλέπω τον κ. Χασαπόπουλο να μπαίνει. Εγώ να πηγαίνω πέρα δώθε και να προσεύχομαι, ο Μάνος έπιανε το κεφάλι του και έλεγε «είσαι δυνατή, θα τα καταφέρεις». Και ακούμε από μέσα χειροκροτήματα, «μπράβο κορίτσι μου». Βγαίνει έξω η Δημητρόπουλου και μου λέει επανήλθε, ζει. Πέφτω στην αγκαλιά της και πήγα να της φιλήσω το χέρι και μου είπε μην το κάνετε αυτό. Γενικά δεν μιλάω πολύ, είμαι σαν χαμένη. Σοκ, πανικός δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω. Μας είπαν πως θα πάει στην εντατική στο ρίο. Κανείς δεν μας είπε ότι θα έχει κάποιο πρόβλημα, ότι δεν θα περπατήσει. Βγαίνει ο Χασαπόπουλος και ήταν κλαμένος. Μας είπε έπαθε ανακοπή, επανήλθε και την πάμε εντατική. Στο προαύλιο ήταν όλη η οικογένεια. Κατέβηκα κάτω και ευχαριστούσε το θεό. Τους είπε ότι έπαθε ανακοπή αλλά επανήλθε. Δεν ήταν μαζί μας και ήλθε πάλι».

  Η απολογία της 34χρονης συνεχίζεται.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ