10.5 C
Athens
4.8 C
Thessaloniki
Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
More

    Πλεύρης: Με το νέο νομοσχέδιο δεν ποινικοποιείται η συμμετοχή σε ΜΚΟ – Aυστηρότερες ποινές για τους λαθροδιακινητές

    Διευκρινίσεις για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έδωσε ο υπουργός Θάνος Πλεύρης, μέσω ανάρτησής του στα social media, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ποινικοποιείται η συμμετοχή σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

    Όπως αναφέρει, το νέο σχέδιο νόμου, όπως και το ισχύον πλαίσιο, τιμωρεί την παράνομη διακίνηση μεταναστών. Εκείνο που αλλάζει είναι ότι ο λαθροδιακινητής θα αντιμετωπίζει βαρύτερη ποινή στην περίπτωση που είναι ταυτόχρονα και μέλος ΜΚΟ η οποία δραστηριοποιείται στο Υπουργείο Μετανάστευσης.

    Ο υπουργός σημειώνει ότι το άγχος ορισμένων ΜΚΟ να μην τιμωρηθούν μέλη τους, εφόσον καταδικαστούν για διακίνηση παράνομων μεταναστών, προκαλεί σε κάποιους έκπληξη, προσθέτοντας ότι στον ίδιο αυτό δεν προκαλεί έκπληξη.

    Η ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη

    «Το νέο σ/ν δεν ποινικοποιεί τη συμμετοχή σε ΜΚΟ. Τιμωρείται, όπως και σήμερα, η παράνομη διακίνηση μεταναστών. Αυτό που αλλάζει είναι ότι ο λαθροδιακινητης θα τιμωρείται βαρύτερα εάν παράλληλα είναι και μέλος ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στο Υπουργείο Μετανάστευσης. Το άγχος κάποιων ΜΚΟ να μην τιμωρηθούν μέλη τους που τυχόν θα καταδικαστούν για διακίνηση παράνομων μεταναστών σε κάποιους προκαλεί έκπληξη. Σε μένα όχι».



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ