Νέα οικονομική ενίσχυση για αστυνομικούς που υπηρετούν στα μεγάλα αστικά κέντρα προαναγγέλλει η ΠΟΑΕΦ, κάνοντας λόγο για δρομολόγηση ειδικού επιδόματος για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπως είχε αναφέρει και το «L&O».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η εξέλιξη αυτή αποτελεί αποτέλεσμα επίμονων διεκδικήσεων και έρχεται ως απάντηση στο αυξημένο κόστος διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι στις δύο πόλεις, με την πολιτική ηγεσία να εμφανίζεται πλέον έτοιμη να προχωρήσει στη σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Η ανακοίνωση της ΠΟΑΕΦ
«Μετά την τελευταία επιτυχή προσπάθεια μας για θεσμοθέτηση του Επιδόματος του Πρώτου Ανταποκριτή (ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) , επιμείναμε και προβάλλαμε οργανωμένα ως Ομοσπονδία μια νέα διεκδίκηση που αφορούσε την ενίσχυση των ενστόλων που ζουν συνθήκες δυσμενούς διαβίωσης και δεν αφορούσε παρά τους συναδέλφους που καλούνται να επιβιώσουν στις ποιο δυσβάσταχτες οικονομικά πόλεις της Ευρώπης , Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα η πρόταση μας κατατέθηκε και επίσημα μετά από επίμονη επεξεργασία στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μάλιστα ανακοινώσαμε την πρώτη θετική ανταπόκριση του και την δέσμευση του να αποσπάσει την συγκατάθεση του Υπουργού Οικονομικών.
Σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με δήλωση του σε συνέδριο συναφούς συνδικαλιστικού φορέα επισήμανε ότι η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, δρομολογεί τη νομοθέτηση ενός ειδικού οικονομικού επιδόματος για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Η εξέλιξη αυτή, και η ρητή δέσμευση του Υπουργού αποτελεί συνέχεια και καρπό των επίμονων προσπαθειών μας και με την υλοποίηση της θα προσφέρει μια οικονομική ανάσα ζωής απέναντι στο δυσβάσταχτο κόστος διαβίωσης στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Είναι πλέον σαφές ότι το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. επιτυγχάνει σοβαρές θεσμικές αλλαγές με άμεσο αντίκτυπο σε χιλιάδες συναδέλφους, υπερβαίνοντας στην πράξη τη συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση στο σύνολο των ένστολων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατευθύνουμε συνδικαλιστικά την πολιτική ηγεσία με προτάσεις ουσίας και όχι εντυπώσεων, οδηγώντας σε αποφάσεις που στηρίζουν και ενδυναμώνουν τις οικογένειες των συναδέλφων μας, σε πλήρη αντίθεση με πρακτικές που ευτελίζουν το συνδικαλιστικό έργο.
Συνεχίζουμε με την ίδια μαχητικότητα να θωρακίζουμε τα δικαιώματά σας, μετατρέποντας τις προτάσεις μας σε εφαρμοσμένη νομοθεσία προς όφελος όλων των συναδέλφων.»

