13.2 C
Athens
10.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2024
More

    ΠΟΑΣΥ: Άμεση στήριξη στα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας

    Μία σειρά επισκέψεων σε όλα τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην Αττική πραγματοποίηση η Επιτροπή Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού προσωπικού της ΠΟΑΣΥ.
    Επίσης το προσωπικό της ΠΟΑΣΥ είχε και τηλεδιάσκεψη με υπηρετούντες στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Θεσσαλονίκης.
    Στόχος των επισκέψεων ήταν η Επιτροπή να εξάρει την προσπάθεια που έχει γίνει σε νομοθετικό και υπηρεσιακό επίπεδο, προς αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας.
    Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ
    Η Επιτροπή Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού προσωπικού της Π.Ο.ΑΣ.Υ. πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε όλα τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην Αττική και είχε τηλεδιάσκεψη με υπηρετούντες στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Θεσσαλονίκης, διαπιστώνοντας τις συνθήκες λειτουργίας κι ακούγοντας από τους συναδέλφους τα προβλήματα, που ανέκυψαν κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας τους.
    Η Επιτροπή καταρχάς θέλει να εξάρει την προσπάθεια, που έχει γίνει σε νομοθετικό και υπηρεσιακό επίπεδο, προς αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, ιδίως στην παρούσα χρονική περίοδο, που υπό συνθήκες πανδημίας υπάρχει αύξηση των περιστατικών. Η ίδρυση και λειτουργία των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας είναι πολύ σημαντική κι αποτελεί μέρος των διεθνών συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας μας, που στοχεύουν στην πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου.
    Οι συνάδελφοί μας επιτελούν το έργο τους, με ζήλο και επαγγελματισμό και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Αντιμετωπίζουν χιλιάδες υποθέσεις και η στήριξη της Υπηρεσίας θα πρέπει να είναι άμεση κι αποτελεσματική, σύμφωνα και με τις προτάσεις τους, όπως:
    Πρόβλεψη πάγιας εκπαίδευσης και συνεχούς επιμόρφωσης κατά τακτά χρονικά διαστήματα.
    Παρουσία ψυχολόγου, όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη, πριν από την κατάθεση του θύματος.
    Πλήρης στελέχωση των γραφείων, ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες, με προσωπικό που επιθυμεί να υπηρετεί κι όχι με μη επιθυμούντες. Θα πρέπει να δοθούν ορισμένα κίνητρα σε όσους επιλέξουν αυτές τις Υπηρεσίες.
    Να υπηρετούν περισσότερες γυναίκες αστυνομικοί προς διευκόλυνση της προανάκρισης, όταν τα θύματα είναι γυναίκες.
    Δημιουργία περισσότερων Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας για την απορρόφηση του φόρτου εργασίας όπου παρατηρείται είτε λόγω γεωγραφικής ιδιαιτερότητας που αναγκάζει τους πολίτες να προσέρχονται διανύοντας πολλά χιλιόμετρα.
    Πραγματοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε σχολεία και δήμους σε όλες τις Περιφέρειες.
    Αποκλειστική ενασχόληση με τα προβλεπόμενα στο Ν. 3500/2006.
    Καθιέρωση πολιτικής περιβολής, ώστε να διευκολύνεται η επικοινωνία με τα θύματα και γενικά το έργο τους.
    Διάθεση συμβατικών υπηρεσιακών οχημάτων αποκλειστικής χρήσης.
    Είναι σαφές ότι δρομολογήθηκε ανεπιστρεπτί η λειτουργία και η στελέχωση των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας, ωστόσο, έχουμε να καλύψουμε μεγάλη απόσταση, προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ