Την ώρα που η χώρα φλέγεται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν άνιση μάχη σε Αχαΐα, Ζάκυνθο, Χίο και άλλα μέτωπα, η Σοφία Βούλτεψη επέλεξε να ρίξει την ευθύνη στην… έλλειψη εθελοντών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. «Καλό θα ήταν να μην μιλάει αυτές τις ώρες που χιλιάδες πυροσβέστες και πολίτες δίνουμε τη μάχη», απάντησαν οι εποχικοί πυροσβέστες.
Η βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι το πρόβλημα δεν είναι η απουσία νομοθεσίας, αλλά η ανεπάρκεια εθελοντικής συμμετοχής. Όπως τόνισε, «η Ελλάδα δεν υστερεί σε νόμους. Έχουν γίνει προσπάθειες από όλες τις κυβερνήσεις. Αυτό που λείπει είναι οι εθελοντές».
Για να ενισχύσει τη θέση της, παρέθεσε στοιχεία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες: στη Γερμανία το πυροσβεστικό προσωπικό ξεπερνά το 1 εκατομμύριο, εκ των οποίων οι 935.000 είναι εθελοντές, ενώ στην Αυστρία από τους 345.000 συνολικά, οι 342.500 είναι εθελοντές και μόλις 2.500 μόνιμοι υπάλληλοι.
Αναφερόμενη στους εποχικούς πυροσβέστες, επισήμανε ότι υπήρχε νόμος με συγκεκριμένα όρια και προϋποθέσεις, ωστόσο οι προσλήψεις έγιναν. Κατά την ίδια, η προτεραιότητα πλέον δεν πρέπει να είναι νέοι νόμοι, αλλά η κινητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών: «Πιστεύω, πια, όπως είναι η κατάσταση, ότι πρέπει, αντί να φτιάχνουμε νόμους, να δώσουμε μάχη να αυξηθούν οι εθελοντές».
Εποχικοί πυροσβέστες: Οργή κατά Βούλτεψη – «Να κάτσει στο κλιματιστικό να πιει τον καφέ της»
Μετά τις προκλητικές της δηλώσεις, ήρθε η αντίδραση των Εποχικών Πυροσβεστών, οι οποίοι με ανάρτησή τους, την καλούν να «μην μιλάει αυτές τις ώρες που χιλιάδες πυροσβέστες και πολίτες δίνουμε τη μάχη».
Μάλιστα, όπως αναφέρουν «κόσμος χάνει τα σπίτια του, πυροσβέστες ταξιδεύουν αυπνοι σε όλη τη χώρα στα μέτωπα, οικογένειες αγωνιούν» και την προτρέπουν να «κάτσει στο κλιματιστικό της και να πιει τον καφέ της».
«Βγάλτε το σκασμό επιτέλους, δεν είναι όλα επικοινωνιακή πολιτική» καταλήγουν.
Αναλυτικά η ανάρτηση:
«Η κυρία Βούλτεψη καλό θα ήταν να μην μιλάει αυτές τις ώρες που χιλιάδες πυροσβέστες και πολίτες δίνουμε τη μάχη. Να κάτσει στο κλιματιστικό της και να πιει τον καφέ της.
Κόσμος χάνει τα σπίτια του, πυροσβέστες ταξιδεύουν αυπνοι σε ολη τη χώρα στα μέτωπα, οικογένειες αγωνιούν.
Βγάλτε τον σκασμό επιτέλους, δεν ειναι όλα επικοινωνιακή πολιτική».