Προβληματική πρεμιέρα για την ΟΠΠΙ – Παρατηρητές επεισοδίων χωρίς παρέμβαση

Κάτι από ομάδα ΟΔΟΣ, με διαφορετικά χρώματα στην στολή θύμησαν τα στελέχη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στην πρεμιέρα της νεοσύστατης ομάδας της ΕΛ.ΑΣ έξω από την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου το βράδυ της Δευτέρας.

Ενδεικτικό της προβληματικής παρουσίας της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, αποτελεί η εικόνα των αστυνομικών να στέκονται εκτός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης, την ώρα που φοιτητές είχαν μπει εντός του χώρου, αποκλείοντας την πρόσβαση στο Ίδρυμα στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους.

Λίγο αργότερα μάλιστα, όταν προκλήθηκε ένταση στο σημείο, παρενέβησαν οι άνδρες των ΜΑΤ για να βγάλουν τα «κάστανα από τη φωτιά».

Ουσιαστικά οι αστυνομικοί της ΟΠΠΙ θύμησαν κάτι από ΟΔΟΣ η οποία έχει κατευναστικό ρόλο και επιχειρεί να εκτονώσει την όποια ένταση προκαλείται κατά τη διάρκεια πορειών και όταν δεν καταστεί εφικτό παρεμβαίνουν άνδρες της ΔΡΑΣΗ, των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ.

Η ευθύνη βέβαια για την εικόνα της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν βαρύνει επ’ ουδενί τα στελέχη της, τα οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν στο έργο που τους έχει ανατεθεί με επαγγελματισμό και σύμφωνα με την εκπαίδευση που έλαβαν, αλλά τους εμπνευστές της ΟΠΠΙ και όσους έβαλαν την υπογραφή τους για την δημιουργία της, αλλά και τον ρόλο που καλείται να αναλάβει για την ασφάλεια των πανεπιστημίων της χώρας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες