16.4 C
Athens
13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Ψυχρή και αμίλητη παραμένει η Ρούλα Πισπιρίγκου – Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ, πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα


    Στις 11:00 σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη από αστυνομικούς του  τμήματος Ανθρωποκτονιών, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, που αφορά στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του L&O, τις πρώτες πρωινές ώρες μεταφέρθηκε στο απομονωμένο κελί της στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου ζήτησε να τηλεφωνήσει σε συγγενικά της πρόσωπα αλλά δεν είχε κάρτα και δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί τους.


    Παραμένει αμίλητη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έδωσε εξηγήσεις για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ήταν ψυχρή και σε όσες ερωτήσεις της έκαναν οι αστυνομικοί, απαντούσε ότι δεν γνωρίζει κάτι για τον θάνατο της κόρης της.

    Σημειώνεται πως θα δώσει δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και φωτογραφίες  στη ΓΑΔΑ και δεν θα χρειαστεί να μεταβεί στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Η πρώτη νύχτα της Ρούλας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ

    Το πρώτο βράδυ το πέρασε σε ειδικά διαμορφωμένο κελί  στα κρατητήρια , στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, με την παρουσία δίπλα της, δύο αστυνομικών.


    Η 33χρονη φερόμενη δράστιδα, όπως αποκάλυψε το L&O  έχει κρατήσει αρνητική στάση ενώπιον των αστυνομικών, χωρίς να απαντάει στις ερωτήσεις τους. Άλλωστε όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, τα ευρήματα είναι τέτοια που η υπόθεση είναι δεμένη και χωρίς  την ομολογία  της 33χρονης.

    Η ουσία που χορηγήθηκε στο κοριτσάκι, κεταμίνη, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων όπου και κατέληξε στις 29 του περασμένου Ιανουαρίου, έγινε σε χρόνο που το μοναδικό άτομο που βρισκόταν κοντά της, ήταν μόνο η μητέρα της.

    Στην εν λόγω δικογραφία βασικό ρόλο έχουν οι καταθέσεις των γιατρών και  η ιατροδικαστική έκθεση. Η πρώτη ανίχνευση της κεταμίνης και η πρώτη ανάλυση έγινε σε εργαστήριο της Αθήνας. Ωστόσο, θεωρήθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί το δείγμα στο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης εκεί όπου υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται γρήγορες ποσοτικές εκτιμήσεις της φαρμακευτικής  ουσίας.

    Ο έλεγχος ήταν πολλαπλός από διαφορετικούς αναλυτές, όπου όλοι κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα,οτι δηλαδή  η ποσότητα της κεταμίνης   στο αίμα της Τζωρτζίνας ήταν θανατηφόρα.

    Κατά τη διάρκεια της ανάλυσης, οι έμπειροι επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Νικόλαο Ράϊκο, είχαν όλα τα στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας έτσι ώστε να είναι βέβαιοι για τα ευρήματα τους, ενώ παράλληλα ρωτήθηκαν πολλές φορές και οι γιατροί που παρακολουθούσαν το παιδί εάν με κάποιον τρόπο θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η χορήγηση  τέτοιας ουσίας, με τους ίδιους να είναι κατηγορηματικά αρνητικοί.

    Πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

    Σύμφωνα με τον τρόπο που της χορηγήθηκε, αν και δεν υπάρχει ακόμα ομολογία της 33χρονης, αυτό θα μπορούσε να γίνει με τους εξής τρόπους:

    • είτε από τη μύτη, κάτι που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, καθώς θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί σκεύασμα με τη μορφή ρινικού σπρέι,
    • είτε ενδοφλέβια μέσα από τον ορό,
    • είτε με σύριγγα.

    Με βάση την αλληλουχία των γεγονότων, ως πιθανότερο σενάριο είναι της ενδοφλέβιας χορήγησης της κεταμίνης στο 9χρονο παιδί.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ