«Πυρά» από τον μεσίτη που καταδικάσθηκε για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου σε Μητσοτάκη και Τσίπρα – Γιατί τους κατηγορεί

«Πυρά» κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τους οποίους κατηγορεί για «προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης άμεσα και έμμεσα, ώστε να αναιρεθεί μία ομόφωνη δικαστική απόφαση», εξαπολύει με ενυπόγραφη ανακοίνωσή του, ο ένας από τους δυο καταδικασθέντες σε 10ετή κάθειρξη για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Πρόκειται για τον μεσίτη Αθανάσιο Χορταριά, ο οποίος καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 10 ετών για την υπόθεση θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλο, ζήτησε, ωστόσο, την αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του επιβλήθηκε. Πρόσφατα το αίτημά του έγινε δεκτό και έτσι δυο μήνες μετά την παραμονής του στη φυλακή, ο εν λόγω καταδικασθείς βρέθηκε εκτός σωφρονιστικού ιδρύματος.

Σήμερα, ο ίδιος μαζί με τους δικηγόρους του Ορφέα Φίλο και Ιωάννη Γλύκα στρέφει τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού, του Αλέξη Τσίπρα αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους, ότι με δηλώσεις τους προσπάθησαν «να αναιρεθεί μία ομόφωνη δικαστική απόφαση», αλλά και να πολιτικοποιήσουν μια ποινική υπόθεση.

Η ανακοίνωση:

Συγκεκριμένα, ο Αθανάσιος Χορταριάς (καταδικασθείς) και δικηγόροι του Ορφέας Φίλος και Γιάννης Γκλύκας, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

«Στις 4 Ιουλίου του 2022, έγινε δεκτή ομόφωνα κατόπιν θετικής εισαγγελικής πρότασης από το Β’ Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, η αίτησή μου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μου.

Αμέσως, πήραν θέση μέλη πολιτικών κομμάτων, μεταξύ των οποίων ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος με χαρακτήρισε ως «αμετανόητο δολοφόνο», μη σεβόμενος τις Δικαστικές Αρχές και τις αποφάσεις τους.

Η τοποθέτησή του αυτή επισφραγίσθηκε με την δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα, ο οποίος έσπευσε να πάρει θέση σε εν εξελίξει ποινική υπόθεση, χαρακτηρίζοντας στις 13/07/2022 το επίδικο περιστατικό ως «πρωτοφανή περίπτωση τυφλής ρατσιστικής βίας», παρά το γεγονός ότι εν γνώσει του κανείς δεν κατηγορήθηκε για ρατσιστικό έγκλημα κατά τους όρους του 82 Α του Ποινικού Κώδικα.

Στη συνέχεια δε τοποθετήθηκε και ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, υποδεχόμενος τους αντιδίκους μου στο Μέγαρο Μαξίμου ως εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας, μνημονεύοντας ότι ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην δικαστική υπόθεση και καταλήγοντας ότι ο «ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας», παραβλέποντας ομοίως ότι δεν είχε η αποδιδόμενη πράξη ρατσιστικά χαρακτηριστικά για την Ελληνική Δικαιοσύνη και εκπέμποντας συνακόλουθα λάθος μήνυμα ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να αναθεωρηθούν.

Οι πολιτικές αυτές παρεμβάσεις εντός μόλις δύο ημερών, συνιστούν μία πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης άμεσα και έμμεσα, ώστε να αναιρεθεί μία ομόφωνη δικαστική απόφαση με αντίστοιχη θετική εισαγγελική πρόταση, η οποία ελήφθη σύμφωνα με τον Νόμο.

Ως εκ τούτου, είμαι υποχρεωμένος να προβώ σε κάθε απαιτούμενη νόμιμη ενέργεια ακόμη και ενώπιον Διεθνών Δικαστηρίων, στο πλαίσιο των αρχών της Δίκαιης Δίκης και του σεβασμού στο τεκμήριο Αθωότητας, ώστε στην υπόθεσή αυτή να καταδειχθεί η αθωότητά μου, απέναντι στην πολιτικοποίηση μίας ποινικής υπόθεσης και την άσκηση αντιδεοντολογικών πιέσεων στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες