17.6 C
Athens
16.1 C
Thessaloniki
Σάββατο 27 Απριλίου 2024
More

    Ρούλα Πισπιρίγκου: «Καταρρέει» ο ισχυρισμός της για την κεταμίνη – Οι καταθέσεις των γιατρών που «καίνε» την 33χρονη


    Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της «διαδρομής» της κεταμίνης, ουσίας που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας. Για τον θάνατό της κατηγορείται η 33χρονη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι στις φυλακές του Κορυδαλλού.

    Στην αθωότητά της συνεχίζει να επιμένει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία δηλώνει πως δεν είχε ιδέα για το πώς βρέθηκε η κεταμίνη στον οργανισμό της πρωτότοκης κόρης της.


    Ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος, υποστήριξε πως η κεταμίνη χορηγήθηκε στην 9χρονη όταν βρισκόταν στο Ωνάσειο για την τοποθέτηση του απινιδωτή. Ωστόσο, ο ισχυρισμός αυτός καταρρέει καθώς η Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε το καλοκαίρι του 2021 και επτά μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2022, έφυγε από τη ζωή. Άλλωστε, και το Ωνάσειο έβγαλε ανακοίνωση αναφέροντας πως δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

    Επίσης, όπως εξήγησε στο Live News η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας, η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο με μικρό χρόνο ζωής, τονίζοντας πως η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης ήταν αρκετές φορές παραπάνω από αυτή που θα χρησιμοποιούσε κανείς σε βραχύγχρονη χειρουργική επέμβαση. «Τα φάρμακα που έχουμε στα βαλιτσάκια ή στα καροτσάκια επείγουσας ανάνηψης δεν περιλαμβάνουν κεταμίνη», ξεκαθάρισε η κ. Σαρδέλη.

    Οι καταθέσεις των γιατρών «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου

    Στο μεταξύ, η διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη και συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων.


    Ενώπιον της ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση της Πάτρας βρέθηκαν τέσσερις γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο, οι οποίοι κατέθεσαν για όσα γνωρίζουν σχετικά με την υπόθεση.

    Ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Πατρών, Ιωάννης Χασαπόπουλος κατέθεσε με κάθε λεπτομέρεια για τα 55 λεπτά που διήρκεσε η ανάνηψη της Τζωρτζίνας το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021.

    «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε καλύτερο ιατρικά και ανθρώπινα για αυτό το παιδί. Η ανάνηψη ήταν πάρα πολύ δύσκολη, κράτησε αρκετή ώρα. Για εμάς ο χρόνος χάνεται εκείνες τις στιγμές. Αν δεν το είχαμε σώσει τότε το παιδί, σήμερα δεν θα είχαμε όλες αυτές τις εξελίξεις. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη αιφνίδιο θάνατο», είπε χαρακτηρίζοντας «ορισμό της τραγωδίας» την απώλεια των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

    «Την ώρα της ανάνηψης δεν κοιτάζουμε ούτε ποιος είναι μπροστά ούτε πίσω. Σημασία για εμάς έχει μόνο η αναζωογόνηση του παιδιού κι όταν καταφέραμε να το επαναφέρουμε τα συναισθήματά μας ήταν συγκλονιστικά», είπε ο Ιωάννης Χασαπόπουλος στην 18η τακτική ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση της Πάτρας ενώ για τη συμπεριφορά της μάνας και του πατέρα ο κ. Χασαπόπουλος σημείωσε μόνο ότι ο Δασκαλάκης ήταν ψύχραιμος και η Ρούλα αμίλητη, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες. «Ο πατέρας ήταν πιο ομιλητικός και ευγενέστατος. Η μητέρα δεν μίλησε σχεδόν καθόλου», σχολίασε.

    Στην ανακρίτρια κατέθεσαν επίσης, δύο παιδίατροι και ένας παιδονευρολόγος της επιστημονικής του ομάδας.

    Από την πλευρά του, ο παιδονευρολόγος ανέφερε ότι το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο για πιθανόν επιληπτικό επεισόδιο χωρίς παθολογικό εύρημα. Η Τζωρτζίνα σύμφωνα με τον ίδιο ήταν ένα πρόσχαρο και συνεργάσιμο κοριτσάκι το οποίο ήταν καλά από νευρολογικής φύσεως ωστόσο παρουσίασε αιφνίδια υποτροπή.

    Παρότι δεν γνώριζε ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είχε χάσει αλλά δύο παιδιά, ανέφερε πως το πρώτο πράγμα που εξετάζουν οι γιατροί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το ενδεχόμενο γονιδιακού προβλήματος. Όσο για το ζευγάρι, είπε: «Είδα τη μητέρα ανήσυχη, ενώ ο πατέρας δεν βρισκόταν εκεί. Όταν είδαμε το παιδί να υποτροπιάζει, μείναμε όλοι άφωνοι».

    «Οι γιατροί στο Ρίο είχαν ενημερώσει το νοσοκομείο Παίδων για τη Ρούλα Πισπιρίγκου»

    Εντωμεταξύ, όπως μετέδωσε το Mega, οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου είχαν ενημερώσει τους συναδέλφους τους στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού σχετικά με τα περίεργα επεισόδια που είχε εμφανίσει η 9χρονη. Συγκεκριμένα, οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου είχαν ζητήσει την επιτήρηση της 33χρονης μητέρας, καθώς πολλές ήταν οι κινήσεις της που είχαν προκαλέσει τις υποψίες τους.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ζητήσει να νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα σε μονόκλινο δωμάτιο, ενώ η 9χρονη παρουσίαζε περίεργα επεισόδια όταν βρισκόταν υπό την επιτήρηση της μητέρας της, αν και τελικά, δεν υπήρξε επιτήρηση της Τζωρτζίνας, με τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων να λένε πως δεν ήταν δυνατόν να της βάλουν φρουρούς ή να υπάρχει συνεχόμενη παρουσία γιατρών και νοσηλευτών στο δωμάτιο που βρισκόταν η 9χρονη.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ