20.5 C
Athens
17.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στο Διαδίκτυο ενώ έψαχνε για επικίνδυνες ουσίες (εικόνες & βίντεο)


    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας από κεταμίνη που φέρεται να της χορήγησε η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, που κρίθηκε προφυλακιστέα.

    Ανατριχίλα προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν την δράση της Πισπιρίγκου από τις αναζητήσεις της στο Διαδίκτυο για φαρμακευτικές ουσίες όπως η κεταμίνη.


    Η μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών από στην Πάτρα φέρεται να είχε επιλέξει ένα ιδιαίτερο ψευδώνυμο για να ψάξει αναισθητικές ουσίες στο Google.

    «Τανάλιας219» το ψευδώνυμο της Ρούλας Πισπιρίγκου

    Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΜΠΑΜ: «Κατά τις ημερομηνίες 11/04/22 και 12/04/22 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εγκληματολογική εξέταση των δεδομένων του υπολογιστικού νέφους (cloud) για το διασυνδεδεμένο λογαριασμό με ονομασία “[email protected]”.

    Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικτυακής εγκληματολογικής εξέτασης παρακάμφθηκε ο μηχανισμός επαλήθευσης δύο παραγόντων (2FA) και επαναπροσδιορίστηκε ο κωδικός πρόσβασης του λογαριασμού».


    «Εντοπίστηκαν από τη δραστηριότητα του λογαριασμού: 27 εγγραφές που αφορούν τη μηχανή αναζήτησης Google και περιέχουν αναφορές σε ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο. Το εύρος ημερομηνιών αφορά την περίοδο από 12/01/22 έως 30/03/22», αναφέρει στη συνέχεια.

    «Οι υπόλοιπες εγγραφές αφορούν επισκέψει τους χρήστη σε ιστοτόπους με ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο. Ενδεικτικά παρατίθεται μέρος του περιεχομένου ιστότοπου με τίτλο “Αναισθητικά φάρμακα – Vasiliadis Medical Books”, τον οποίο ο χρήστης επισκέφτηκε την 17/01/22, όπου μεταξύ άλλων εμπεριέχεται ο όρος κεταμίνη», αποκαλύπτει.

    η ρούλα πισπιρίγκου στην ανακρίτρια
    Η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια / Φωτογραφία: Eurokinisi

    Η εκπομπή «Πρωινό» του ANT1, έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από το συγκεκριμένο e-mail. Πρόκειται για το [email protected] το οποίο φαίνεται να ανήκει στον Μάνο Δασκαλάκη καθώς χρησιμοποιείται το ψευδώνυμο που είχε ως τερματοφύλακας και η ημερομηνία της γέννησής του, δηλαδή 21/9. Από αυτό το e-mail έγιναν οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας για τα αναισθητικά φάρμακα, τα φαρμακευτικά βιβλία και την κεταμίνη.

    Ο Μάνος Δασκαλάκης ρωτήθηκε από την ανακρίτρια για το συγκεκριμένο e-mail και η απάντηση που έδωσε ήταν ότι όλα τα είχε δημιουργήσει και τα διαχειριζόταν η σύζυγός του, Ρούλα Πισπιρίγκου.

    Ντοκουμέντα από τις αναζητήσεις της Πισπιρίγκου στο Διαδίκτυο για την κεταμίνη

    Νέα ντοκουμέντα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με τις αναζητήσεις για την κεταμίνη που έκανε στο Διαδίκτυο η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

    Η Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει αθώα και προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη για την κεταμίνη στους γιατρούς. Το πρωί, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για αναζητήσεις ύποπτων φαρμάκων ακόμα και λίγες μέρες πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας, είπε πως ίσως είχε ψάξει για άλλες θανατηφόρες ουσίες, αλλά αρνήθηκε πως εκείνη χορήγησε την κεταμίνη στην 9χρονη κόρη της. «Κεταμίνη υπήρχε στο Παίδων» υποστήριξε η 33χρονη από την Πάτρα, αναφερόμενη σε έγγραφα της δικογραφίας σημειώνοντας πως η ίδια δεν είχε πρόσβαση στο φάρμακο.

    Όπως αποκάλυψε το Mega, η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να είχε ψάξει την κεταμίνη στο διαδίκτυο, στοιχείο που έρχεται από την ανάλυση των ψηφιακών ιχνών της μετά την εκταφή του τάμπλετ και την ανάλυσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη είχε αναζητήσει τη συγκεκριμένη ουσία αλλά και άλλες αναισθητικές τόσο πριν τον θάνατό της Τζωρτζίνας, όσο όμως και σε περιόδους που η 9χρονη ήταν καλά στην υγεία της. Η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, φαίνεται πως έψαχνε γενικά να μάθει για την αναισθησία αλλά και τις ουσίες που την προκαλούν.

    οι αναζητήσεις της ρούλας πϊσπιρίγκου στο διαδίκτυο / φωτογραφία: mega
    Οι αναζητήσεις της Ρούλας Πϊσπιρίγκου στο Διαδίκτυο / Φωτογραφία: Mega

    Από τις 12 Ιανουαρίου μέχρι και τη σύλληψή της, στις 30 Μαρτίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κάνει 27 αναζητήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων. Πλέον, αναζητείται τι είχε ψάξει η 33χρονη στις 26 Ιανουαρίου, όταν και ήρθε η διαφήμιση από τη Google για την κεταμίνη και ουσίες σαν αυτήν. Όλες τις αναζητήσεις γίνονταν από mail που αρχικά είχε δημιουργήσει ο Μάνος Δασκαλάκης, αλλά διαχειριζόταν η Ρούλα Πισπιρίγκου.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την περίοδο 12 – 16 Ιανουαρίου προχωράει σε σημαντικές αναζητήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων. Ήταν ένα διάστημα που η Τζωρτζίνα βρισκόταν στο σπίτι της, στην Πάτρα και πάθαινε βραδυκαρδίες που καταγράφονταν από τον βηματοδότη. Στις 17 Ιανουαρίου η Ρούλα Πισπιρίγκου ψάχνει σε εκδοτικό οίκο για αναισθητικά και εκεί υπάρχουν αναφορές για την κεταμίνη. Σε αυτά τονίζεται πως η χορήγηση κεταμίνης σε μεγάλη δόση μπορεί να επιφέρει ακόμα και τον θάνατο ενός παιδιού.

    Η 17η Ιανουαρίου έχει ιδιαίτερη σημασία. Εκείνη τη μέρα είχε κάνει τη μαγνητική η αδικοχαμένη Τζωρτζίνα και γινόταν λόγος για την αναισθητική ουσία που της είχε δοθεί. Δεν ήταν η κεταμίνη σε εκείνη την περίπτωση. Οι γιατροί έδωσαν εξηγήσεις στην Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά εκείνη δεν σταμάτησε τις αναζητήσεις. Άρχισε να ψάχνει για άλλα αναισθητικά και ανάμεσα σε αυτά και την κεταμίνη.

    Πιο αναλυτικά, στις 17 Ιανουαρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου ψάχνει στο διαδίκτυο ιατρικά βιβλία και ουσίες, μεταξύ των οποίων υπάρχει και η κεταμίνη. Η αναζήτηση όμως δεν είναι ευθεία. Δεν πληκτρολογεί τη λέξη κεταμίνη. Στις 19 Ιανουαρίου η Τζωρτζίνα εμφανίζει νέο πρόβλημα και ουσιαστικά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση της ζωής της.

    οι αναζητήσεις της ρούλας πϊσπιρίγκου στο διαδίκτυο
    Οι αναζητήσεις της Ρούλας Πϊσπιρίγκου στο Διαδίκτυο / Φωτογραφία: Mega

    Στις 26 Ιανουαρίου, τρεις μέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, έρχεται διαφήμιση από την Google για κεταμίνη. Ο Μανώλης Σφακιανάκης, που υπηρέτησε για χρόνια ως προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ στέκεται σε αυτό. Όπως λέει οι διαφημίσεις έρχονται μίνιμουμ, 3-4 μέρες μετά από σχετική αναζήτηση. Αυτό είναι κάτι που οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν στο μυαλό τους και πλέον καλούνται να διαπιστώσουν τι άλλο κρύβεται και πρέπει να βρουν.

    οι αναζητήσεις της ρούλας πϊσπιρίγκου στο διαδίκτυο
    Οι αναζητήσεις της Ρούλας Πϊσπιρίγκου στο Διαδίκτυο / Φωτογραφία: Mega

    Το άτυχο κορίτσι σε κάθε περίπτωση πέθανε στις 29 του Γενάρη όταν μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο βρισκόταν η μητέρα της. Οι γιατροί είχαν να περάσουν από τον θάλαμο μία ολόκληρη ώρα και ο θάνατος από κεταμίνη επήλθε το αργότερο, 20 λεπτά μετά την χορήγησή της. Λίγο αργότερα συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Αθήνα και τη ΓΑΔΑ για ανάκριση.

     


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ