«Σαρώνει» η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας – Επιστολή κατοίκων σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Δήμο

Αστυνομικός

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφουν σε επιστολή που απέστειλαν στο υπουργείο προστασίας του πολίτη και τον δήμο της Αθήνας την καθημερινότητα τους, με την εγκληματικότητα, τους τοξικοεξαρτημένους και τις ακαθαρσίες να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Σε επιστολή που κοινοποίησαν στον υπουργό προστασίας του πολίτη, τον διευθυντή της διεύθυνσης αστυνομίας Αθηνών κύριο Κάμπρα, αλλά και τον αστυνομικό διευθυντή κύριο Καλταμπάνη και τον δήμαρχο της πόλης, κύριο Κώστα Μπακογιάννη. Όπως τονίζουν τα μέλη του εξωραιστικού και πολιτιστικού συλλόγου «Άγιος Παύλος» σε ανοιχτή επιστολή με θέμα την αστυνόμευση στην περιοχή τους,

«Οι τουρίστες βρίσκονται μπροστά σε εικόνες ανθρώπων σε κατάρρευση»

«Η ιστορική περιοχή του κέντρου των Αθηνών, με έντονη πολιτιστική δράση (θέατρα Βέμπο, Περοκέ, Σταθμός, Αργώ, Πορεία κ.α), τουριστική κίνηση (ξενοδοχεία Wyndham Grand Athens, Crystal, Stanley, Novotel, Rio, κ.α) και μεγάλη οικιστική ιστορία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, απειλείται έντονα από την εγκληματικότητα και την αύξηση των τοξικοεξαρτώμενων που κινούνται χωρίς περιορισμό και έλεγχο στην περιοχή, ενώ διαμένουν σε εγκαταλελειμμένους χώρους και υπαίθρια καταφύγια (σκαλιά, παρκάκια, σχολεία). Τα παιδιά γίνονται καθημερινά μάρτυρες σκληρών εικόνων ενώ κινδυνεύουν όλοι οι δημότες από περιπτώσεις τοξικοεξαρτώμενων που γίνονται απειλητικοί. Οι τουρίστες βρίσκονται μπροστά σε εικόνες ανθρώπων σε κατάρρευση, ανθρώπων που αναποδογυρίζουν τους κάδους σκουπιδιών και γεμίζουν τους δρόμους με πάσης φύσεως σκουπίδια, ψάχνοντας να βρούνε υλικά να δημιουργήσουν ένα υποκατάστατο της δόσης τους (χλωρίνες, εντομοκτόνα, μπαταρίες κτλ), ανθρώπων εξαθλιωμένων, που πολλές φορές γίνονται επιθετικοί λόγω της κατάστασής τους» .

Τι ζητούν

Παράλληλα ζητούν αντίθεση με τα ευχολόγια, πράξεις προκειμένου να «ενισχύσετε άμεσα την αστυνομική φύλαξη και επίβλεψη της περιοχής μας. Από την πλατεία Καραϊσκάκη μέχρι και την πλατεία Αττικής, από τη Λένορμαν μέχρι την Αχαρνών, ζητάμε ενίσχυση των περιπολιών, σταθερούς σταθμούς αστυνόμευσης όπως γινόταν και παλιότερα (π.χ. πλ. Καραϊσκάκη, πλ. Αγίου Παύλου, πλ. Αττικής κ.α.) και άμεση ανταπόκριση στις κλήσεις των πολιτών για την αποφυγή εγκληματικών δράσεων» .Τέλος υποστηρίζουν πως, « Πιστεύουμε ακράδαντα πως τέτοιες εικόνες στο κέντρο της Αθήνας εκτός από δυσφήμιση για τον τουρισμό μας είναι και απαξίωση προς τους δημότες του Αγίου Παύλου που εξακολουθούν να διαμένουν εδώ, να στηρίζουν και να προστατεύουν την περιοχή ενάντια σε κάθε αντιξοότητα. Ζητάμε και από εσάς να μας συνδράμετε ως οφείλετε στο δύσκολο αυτό έργο».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες