H κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Αρκαδία, καθώς λίγο μετά τις οκτώ το πρωί τα φράγματα απορροής στον αυτοκινητόδρομο Μορέα δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τον τεράστιο όγκο νερού.
Μέσα σε λίγα λεπτά, το οδόστρωμα μετατράπηκε σε λίμνη, δημιουργώντας ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς που κινούνταν στο σημείο.
Πέντε οχήματα εγκλωβίστηκαν, γεγονός που οδήγησε σε άμεση κινητοποίηση των οδηγών και των σωστικών συνεργείων. Μεταξύ των εγκλωβισμένων ήταν και μία έγκυος γυναίκα, η οποία διασώθηκε με ασφάλεια και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι είναι καλά στην υγεία της.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο έχει πλέον αποκατασταθεί. Ωστόσο, παραμένει κλειστή μία λωρίδα στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς τα συνεργεία συνεχίζουν τον καθαρισμό του οδοστρώματος για την πλήρη απομάκρυνση των φερτών υλικών.
Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς που κινούνται στην περιοχή να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή, καθώς το έδαφος παραμένει ιδιαίτερα ολισθηρό μετά τη βροχόπτωση.
Παρότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, οι στιγμές που έζησαν οι εγκλωβισμένοι ήταν ιδιαίτερα αγωνιώδεις, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την ανάγκη επαρκούς αντιπλημμυρικής προστασίας στους αυτοκινητοδρόμους.