ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το νέο ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ

Αντίθετο σε πλέγμα διατάξεων του Συντάγματος κρίθηκε το νέο ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ, σύμφωνα με πιλοτική απόφαση (1408/2022) της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ειδικότερα, το ΣτΕ έκρινε πως οι διατάξεις των άρθρων 138-140 του ν. 4472/2017, με τις οποίες θεσμοθετήθηκε το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ και καθορίστηκε ο βασικός μισθός, τα επιδόματα και τα ωρομίσθια εφημεριών τους, αντιβαίνει στη συνταγματική αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχειρίσεως των ιατρών του ΕΣΥ καθώς και στην συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε ενώπιον του ΣτΕ έπειτα από προσφυγές γιατρών του ΕΣΥ κατά των μισθοδοτικών τους καταστάσεων. Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί που εξέτασαν την υπόθεση έκαναν δεκτές τις αιτήσεις των γιατρών κατά το σκέλος τους εκείνο με το οποίο στρέφονταν κατά των μισθοδοτικών καταστάσεων του μηνός Ιουλίου 2018. Αντίθετα, οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί απέρριψαν τις προσφυγές των γιατρών ως προς το σκέλος τους εκείνο με το οποίο ζητούσαν τη σιωπηρή απόρριψη από την πλευρά του νοσοκομείου στο οποίο υπηρετούν του αιτήματός τους περί ανακλήσεως προγενεστέρων μισθοδοτικών τους καταστάσεων και επανεκδόσεως τους με επανυπολογισμό των αποδοχών τους, βάσει των διατάξεων που ίσχυαν προ του ν. 4093/2012.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες