Στο ΣτΕ ο Δήμος Ιεράπετρας: Ζητεί να ακυρωθεί η απαγόρευση αποβίβασης επισκεπτών στο Γαϊδουρονήσι

Το Συμβούλιο της Επικράτειας

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητώντας την ακύρωση των περιοριστικών μέτρων πρόσβασης κατά τη θερινή περίοδο στο Γαϊδουρονήσι, κατέθεσε ο Δήμος Ιεράπετρας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη προσφυγή την απόφαση έλαβε η συντονίστρια αποκεντρωμένη διοίκησης Κρήτης και με αυτή απαγορεύτηκε από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2022 η αποβίβαση επισκεπτών στο Γαϊδουρονήσι.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει πως απαγορεύεται η αποβίβαση επισκεπτών από τουριστικά πλοία, ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, κ.λπ. «στις αυθαίρετες προβλήτες» που είναι στο νησί. Αντίθετα, στα πλοία αυτά επιτρέπεται ο περίπλους του νησιού και η αγκυροβολία πλησίον των παραλιών για να κάνουν μπάνιο οι περιηγητές. Ωστόσο, δεν επιτρέπεται στους επισκέπτες να εισέρχονται στην ενδοχώρα του νησιού και να «κάνουν χρήση της σκιάς των θαλασσόκεδρων».

Τώρα, στην προσφυγή που κατέθεσε στο ΣτΕ, ο Δήμος Ιεράπετρας υποστηρίζει πως η παραπάνω απόφαση, παραβιάζει, μεταξύ άλλων, την συνταγματική αρχής της αναλογικότητας, το συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα της οικονομικής ελευθερίας και της ελεύθερης διακίνησης, όπως θίγει και το δικαίωμα στην ιδιοκτησίας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες