15.6 C
Athens
9.1 C
Thessaloniki
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024
More

    Στη Φινλανδία μεταβαίνει ο Νίκος Δένδιας – Για την επίδειξη του φιλανδικού μοντέλου στρατού

    Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ), στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου τον υποδέχθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

    Ο κ. Δένδιας συνομίλησε με τα στελέχη και ενημερώθηκε για επιχειρησιακά θέματα και την αποστολή της ΣΕΑΠ.

    Παρόντες επίσης ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης και ο βουλευτής Ηρακλείου, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης.


    Παρέστησαν ακόμη ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο Διοικητής της ΣΕΑΠ Ταξίαρχος Αντώνιος Πράγιας και ο Διοικητής της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «V Μεραρχίας Κρήτης» Ταξίαρχος Μιχαήλ Πλούμης.

    Δένδιας: Ανάγκη να ενισχύσουμε την εφεδρεία

    Στη δήλωσή του προς τα ΜΜΕ μετά την επίσκεψη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπενθύμισε ότι την Τρίτη θα μεταβεί στη Φινλανδία προκειμένου να γίνει η επίδειξη του φιλανδικού μοντέλου, το οποίο θα θέλαμε να προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα.


    «Κατ’ αρχήν, είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα που γυρνάω στην ΣΕΑΠ μετά από πολλά χρόνια. Εδώ υπηρέτησα και έγινα έφεδρος αξιωματικός. Όμως, πέρα από το προσωπικό στοιχείο, υπάρχει και κάτι πολύ πιο σημαντικό. Η ανάγκη να ενισχύσουμε την εφεδρεία.

    Να δημιουργήσουμε έναν στρατό στον οποίο τα άξια επαγγελματικά μας στελέχη θα συμπληρώνονται από έφεδρα στοιχεία, τα οποία θα είναι επαρκώς εκπαιδευμένα.

    Μεθαύριο θα είμαι στη Φιλανδία όπου θα μου γίνει η επίδειξη του φιλανδικού μοντέλου, το οποίο θα θέλαμε να προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα, ώστε να δημιουργήσουμε μέσα στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», τον νέο σύγχρονο ελληνικό στρατό.

    Και κάτι άλλο. Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Θα πρέπει να σημειώσουμε αυτήν την επέτειο, για να αντιληφθούμε όλοι τι μεγάλη απειλή, τι υπαρκτή απειλή συνιστά ο αναθεωρητισμός για τον 21ο αιώνα, πώς ισχυρά κράτη προσπαθούν να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε γειτονικά τους κράτη, πέρα από το Διεθνές Δίκαιο, πέρα από τις προβλέψεις του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ