18.7 C
Athens
12.9 C
Thessaloniki
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024
More

    Στην Ευελπίδων ξανά σήμερα η Πισπιρίγκου μετά τη νέα δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

    Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου περνάει και πάλι η Ρούλα Πισπιρίγκου περίπου 3,5 μήνες μετά προφυλάκισή της και την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος της για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, μέσα στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», στις 9 Ιανουαρίου του 2022.

    Η 33χρονη οδηγείται στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων σήμερα, προκειμένου να απολογηθεί για συμπληρωματική κατηγορία σε βάρος της που την θέλει να έχει αποπειραθεί να δολοφονήσει την 9χρονη Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, προκαλώντας της την ανακοπή που υπέστη. Το πιθανότερο ωστόσο είναι ότι η κατηγορουμένη δεν θα απολογηθεί σήμερα για τη συμπληρωματική δίωξη σε βάρος της, αλλά, ως έχει το δικαίωμα, θα ζητήσει και λάβει προθεσμία για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία της.

    Συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

    Μάλιστα η συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, ήλθε ενώ οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Αντ. Ελευθεριάνος και Απ. Ανδρέου αποφασίζουν το επόμενο διάστημα αν θα προχωρήσουν ή όχι στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος και για τους θανάτους των άλλων δυο κοριτσιών της, της Μαλένας, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών και της Ίριδας, η οποία ήταν μόλις έξι μηνών και πέθανε το 2021. Πάντως, μέχρι στιγμής η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της δεν είναι κατηγορουμένη αλλά αντιμετωπίζεται ως ύποπτή από τις εισαγγελικές αρχές.


    Τη νέα δίωξη σε βάρος της 33χρονης για απόπειρα ανθρωποκτονίας άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Νούλης, κατόπιν εξέτασης των στοιχείων της δικογραφίας, από τα οποία φέρεται οδηγήθηκε στο συμπέρασμα πως η καρδιακή ανακοπή, που η μικρή Τζωρτζίνα υπέστη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονταν χωρίς κάποιο παθολογικό εύρημα, οφείλεται σε παρέμβαση της μητέρας της. Παρ’ όλα αυτά το παιδί κατάφερε, να παραμείνει στη ζωή χάρη στην άμεση παρέμβαση των γιατρών, όπως φέρεται να προκύπτει από τη δικογραφία. Πάντως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κατηγορούμενη θα αρνηθεί και αυτή τη κατηγορία, όπως έκανε και με την αρχική ποινική δίωξη για δολοφονία της 9χρονης πρωτότοκης κόρης της με κεταμίνη στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».

    Η δικογραφία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

    Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον θάνατο της Τζωρζτίνας, περιλαμβάνονται καταθέσεις γιατρών, οι οποίοι έχουν περιγράψει με λεπτομέρειες την κατάσταση του κοριτσιού όταν άρχισαν να του παρέχουν την ιατρική τους φροντίδα πριν και μετά την ανακοπή που υπέστη στο Καραμανδάνειο τον Απρίλιο του 2021 και η οποία προκάλεσε στο παιδί εγκεφαλοπάθεια.


    «Εμφανίστηκε με την κόρη της, έλεγε πως το παιδάκι έχει σπασμούς, αλλά όταν την ρώτησα πιο συγκεκριμένα πράγματα, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Αν και ήταν ασαφής ως προς τι ακριβώς εμφάνισε το παιδί, εμείς κάναμε κανονικά εισαγωγή για να γίνουν περισσότερες εξετάσεις, οι οποίες ήταν όλες καθαρές. Μάλιστα, στο νοσοκομείο δεν έκανε κάποιο επεισόδιο» φέρεται να κατέθεσε μεταξύ άλλων στην ανακρίτρια γιατρός που είδε το παιδί με την εισαγωγή του στο Καραμανδάνειο.

    Η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου

    Ενδεικτική είναι και η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο. «Θέλω να σας πω ότι η καρδιά του συγκεκριμένου παιδιού υπέστη μία πολύ μεγάλη δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου περιστατικού ανακοπής στο Καραμανδάνειο, όπου επί πενήντα λεπτά βρισκόταν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, κατά την οποία η οξυγόνωση και η αιμάτωση πάντοτε είναι κατώτερη του φυσιολογικού και εντούτοις δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή δυσλειτουργία της, γεγονός που συνηγορεί τόσο για τις εξαιρετικές προσπάθειες των ιατρών, όσο και για την άριστη ποιότητα της καρδιάς» φέρεται να έχει καταθέσει συγκεκριμένος γιατρός, προσθέτοντας ακόμη τα εξής: «Το παιδί ήρθε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο μας και νοσηλεύτηκε από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου μέχρι και τις αρχές Ιουνίου. (…). Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του βρισκόταν στην Παιδιοκαρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπό συνεχή παρακολούθηση σε μόνιτορ. Το παιδί υπεβλήθη σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο ο οποίος περιλάμβανε ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς, φαρμακευτική δοκιμασία προκαϊναμίδης, για το Σύνδρομο Brugada και είχε επίσης υποβληθεί σε εκτεταμένο γενετικό έλεγχο για την πιθανότητα ύπαρξης κάποιου γενετικού αρρυθμιογόνου αιτίου αιφνίδιου θανάτου – καρδιακής ανακοπής. (…) Κατά τον έλεγχο όλων αυτών που σας προανέφερα δεν διαπιστώθηκαν αρρυθμιογόνα σύνδρομα, ούτε συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες, ούτε μυοκαρδιοπάθειες, ενώ η λειτουργία της καρδιάς ήταν απολύτως φυσιολογική…. Οι εξετάσεις της Τζωρτζίνας ήταν πολύ καλές, αλλά τοποθετήθηκε η συσκευή του απινιδωτή και του βηματοδότη, ύστερα από επιθυμία των γονιών της



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ