Στον αέρα η σημερινή απολογία Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Το κατώφλι της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση θανάτου της Ίριδας Δασκαλάκη και της αδελφής της Μαλένας, περνάει σήμερα η κατηγορούμενη μητέρα των δυο ανήλικων κοριτσιών Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 33χρονη μητέρα η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, είναι, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να μην απολογηθεί ούτε σήμερα για τις κατηγορίες που την θέλουν να βρίσκεται πίσω από τους θανάτους των δυο κοριτσιών της.

Και αυτό καθώς ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας, ανακοίνωσε πως υπέβαλλε αίτημα με το οποίο ζητεί πριν από τη σημερινή απολογία της εντολέως του η αρμόδια ανακρίτρια να εξετάσει συγκεκριμένους επιστήμονες ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, έπειτα από όσα κατέθεσαν ειδικοί επιστήμονες «απεδείχθη, έστω και με καθυστέρηση πολλών μηνών, ότι οι τακτικές ιατροδικαστές Αθηνών και Πατρών, κ.κ. Τσάκωνα και Τσιόλα, αλλά και ο τακτικός ιατροδικαστής Πειραιώς κος Τσαντίρης, δικαιώνονται για τις πραγματογνωμοσύνες, τις οποίες είχαν εκδώσει όπου διέγνωσαν θανάτους των δύο αειμνήστων κοριτσιών από παθολογικά αίτια και όχι από εγκληματική ενέργεια».

Για το λόγο αυτό, ο κ. Κούγιας ζητεί από την ανακρίτρια να προβεί σε σειρά ανακριτικών πράξεων πριν τη σημερινή απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου. Συγκεκριμένα, ο συνήγορος της 33χρονης, ζητεί:

  • Να κληθεί και να εξετασθεί πριν την απολογία της κατηγορουμένης, η ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Αθηνών και Πειραιώς Ουρανία Δημακοπούλου.
  • Να κληθεί και να εξεταστεί η καθηγήτρια ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου.
  • Να κληθεί και να εξεταστεί συμπληρωματικά η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα μετά τις αντιφατικές καταθέσεις της Αντιγόνης Μητσέλου.

Όπως δε σημειώνει ο κ. Κούγιας σε διαφορετική περίπτωση «εξ ονόματος της κυρίας κατηγορουμένης θα προβώ σε όλες τις νόμιμες διαδικαστικές ενέργειας, ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα συμφέροντά της».

Ο συνήγορος της 33χρονης μητέρα  χαρακτηρίζει μάλιστα «αυτοδιορισμένους» τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα, οι οποίοι αποφαίνονται σε πόρισμα προς την Εισαγγελία ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη για να κρίνει την τύχη της κατηγορουμένης θα έχει να διαλέξει μεταξύ των επισήμων ιατροδικαστικών εκθέσεων και πραγματογνωμοσυνών των κ.κ. Τσιόλα, Τσάκωνα, Δημακοπούλου, και των κ.κ. Κραββαρίτη, Μεσογίτη, Τσαντίρη (αναμένουμε άλλες 2 ιατροδικαστικές εκθέσεις άλλων 2 τακτικών ιατροδικαστών) και τις κωμικού επιστημονικού ιατροδικαστικού περιεχομένου των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα» ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του χθες ο κ. Κούγιας σημειώνοντας ακόμη πως »για το συμφέρον της κυρίας κατηγορουμένης δεν θα επιτρέψω να απολογηθεί χωρίς να διενεργηθούν αυτές οι επιβεβλημένες ανακριτικές πράξεις».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες