13.7 C
Athens
8.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024
More

    Συρίγος: Η Πολιτική Προστασία και η Άμυνα αφορούν όλους «είτε είναι δεξιοί, είτε είναι αριστεροί»

    Την εκτίμηση ότι ο ανασχηματισμός επισκιάστηκε από την εξέλιξη με την υπόθεση του Ευάγγελου Αποστολάκη, εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.
    Τόνισε ότι ο ανασχηματισμός άφησε μια πικρή γεύση για τη χώρα, πέρα από τα πρόσωπα, σημειώνοντας ότι για ορισμένα προβλήματα, όπως η πανδημία, η Πολιτική Προστασία, ο εξωτερικός κίνδυνος και η Άμυνα είναι κοινά και αφορούν όλους, «είτε είναι δεξιοί, είτε είναι αριστεροί».
    Υπενθύμισε ότι μέχρι και το 2019, οι κυβερνήσεις εάν ήθελαν να «ξεφορτωθούν» κάποιον, τον τοποθετούσαν στην Πολιτική Προστασία, κάτι που άλλαξε τα τελευταία δυο χρόνια με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος «έκανε τεράστια δουλειά, δημιούργησε έργο υποδομής και άλλες εντελώς την εικόνα».
    Ο κ. Συρίγος επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε ένα πρόσωπο για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας που έχει οργανωτικές ικανότητες και ο οποίος δεν προέρχεται από τη ΝΔ, αν και παραδέχθηκε ότι έγιναν κάποιες αστοχίες στις συνεννοήσεις. «Κάνει την υπέρβαση, και αντιμετωπίζεται με όρους ψυχρού πολέμου», υπογράμμισε. «Αντί να δούμε πως μπορούμε να βάλουμε τους κατάλληλους ανθρώπων ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων – που είναι βήμα πολιτικού πολιτισμού να προτιμάς τον πολιτικό σου αντίπαλο- το αντιμετωπίζουμε με όρους “είσαι αποστάτης αν πας, είσαι ηθικός άνθρωπος αν δεν πας”», είπε χαρακτηριστικά.
    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στους εκπαιδευτικούς, ο κ. Συρίγος δεν το απέκλεισε, λέγοντας πως η επιλογή αυτή είναι «πάνω στο τραπέζι» και οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού το επόμενο διάστημα.
    Ο υφυπουργός Παιδείας διεμήνυσε ότι την επόμενη χρονιά θα υπάρξουν αλλαγές στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, κάνοντας λόγο για αρρυθμίες που εντοπίστηκαν σε ειδικά μαθήματα, ειδικά στις αρχιτεκτονικές σχολές. Ειδικά για την Αρχιτεκτονική Ξάνθης, όπου εισήχθησαν μόνο 10 άτομα, ο κ. Συρίγος επισήμανε ότι μόνοι τους οι υπεύθυνοι της σχολής έκαναν λάθος βάζοντας μια εξαιρετικά υψηλή ελάχιστη βάση εισαγωγής – 17,4 – στο γραμμικό σχέδιο όταν το κατάλαβαν, ζήτησαν να το αλλάξουν, αλλά είχαν παρέλθει οι σχετικές προθεσμίες.
    «Στην αρχιτεκτονική Ξάνθης ήταν πρόβλημα η επιλογή της ίδιας της σχολής να έχει πολύ υψηλές βάσεις μη αντιλαμβανόμενη τις συνέπειες που θα είχε η κίνηση αυτή», υπογράμμισε. Πρόσθεσε, δε, ότι το πρόβλημα στο Μαθηματικό της Σάμου – όπου εισήχθησαν μόνο 5 φοιτητές – αφορά στο γεγονός ότι το 2019 δημιουργήθηκαν πολλές τμήματα στην ηπειρωτική χώρα, και οι φοιτητές προτιμούν να πηγαίνουν σε αυτά, παρά σε ένα νησί.
    Ολόκληρη η συνέντευξη του υφυπουργού Παιδειας ΕΔΩ



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ