Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά της αποφυλάκισης Χορταριά ζήτησε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης με την οποία αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδίκη του για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ο μεσίτης Αθ. Χορταριάς, ζήτησε σήμερα από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ο αρμόδιος αντεισαγγελέας. Την αίτηση αναίρεσης είχε ασκήσει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευδοκία Πούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθ. Χορταριάς πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου. Δύο μήνες ωστόσο μετά την καταδίκη του ο καταδικασθείς βρέθηκε εκτός φυλακής καθώς έγινε δεκτή η πρώτη αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Στη συνέχεια η κ. Πούλου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αναστολής της ποινής, υποστηρίζοντας ότι «στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας». Σήμερα κατά τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο ο αρμόδιος αντεισαγγελέας ζήτησε αυτή να γίνει δεκτή. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος μεσίτης βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα μαζί με τους δυο δικηγόρους, Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο οι οποίοι στις αγορεύσεις τους, ζήτησαν από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να μην συνταχθεί με την εισαγγελική πρόταση.

Ειδικότερα, ο κ. Γλύκας αναφερόμενος στην πράξη του εντολέα του είπε χαρακτηριστικά ότι ο Αθ. Χορταριάς «ζητείται να γυρίσει στη φυλακή επειδή έδειξε αλτρουισμό», αφού όπως είπε το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει τον συγκατηγορούμενο του, δηλαδή τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος, έξω από το οποίο είχε αφήνει τη τελευταία του πνοή ο Ζακ Κωστόπουλος.

Να σημειωθεί τέλος πως η δίκη σε δεύτερο βαθμό που είχε προσδιοριστεί στις 20 Ιανουαρίου αναβλήθηκε για 15 Δεκεμβρίου 2023.Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά της αποφυλάκισης Χορταριά ζήτησε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες