15 C
Athens
12.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν δύο μαρμάρινες κεφαλές γυναικείων αγαλμάτων της ρωμαϊκής περιόδου σε διαμέρισμα

    Δύο μαρμάρινες κεφαλές γυναικείων αγαλμάτων της Ρωμαϊκής Περιόδου εντοπίσθηκαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο αγόρασε πρόσφατα 35χρονος ημεδαπός.
    Συγκεκριμένα, στο πατάρι του διαμερίσματος βρέθηκαν από τον ιδιοκτήτη επιμελώς κρυμμένα τα προαναφερόμενα αντικείμενα, καθώς και πλήθος σχετικών εγγράφων, τα οποία σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 3028/2002 «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
    Μετά την αγορά του διαμερίσματος ο νέος ιδιοκτήτης προχώρησε στην ανακαίνισή του. Τότε εντόπισε στο πατάρι, πίσω από μια γυψοσανίδα τις δύο κεφαλές.
    Να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος έχει πεθάνει. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ