15.7 C
Athens
16.6 C
Thessaloniki
Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2026
More

    Θεσσαλονίκη: Επιτήδειοι εξαπάτησαν 98χρονο και του άρπαξαν 370 λίρες σε δύο δόσεις – Το κόλπο που χρησιμοποίησαν

    Στα χέρια απατεώνων έπεσε ένας 98χρονος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, προσποιούμενοι ότι κρατούν αιχμάλωτο τον γιο του, κατάφεραν να του αποσπάσουν συνολικά 370 λίρες.

    Η απάτη μάλιστα εξελίχθηκε σε δύο φάσεις, καθώς αρχικά ο υπερήλικας παρέδωσε 246 λίρες, ενώ στη συνέχεια οι δράστες ζήτησαν και τις υπόλοιπες που είχε στο σπίτι του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 98χρονος κατήγγειλε το περιστατικό παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου. Όπως ανέφερε, η απάτη σημειώθηκε την προηγούμενη ημέρα, στις 30 Δεκεμβρίου, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έχει αιχμαλωτίσει τον γιο του και απαίτησε χρηματικό ποσό για την απελευθέρωσή του.

    Υπό το βάρος της απειλής, ο ηλικιωμένος παρέδωσε τις 246 λίρες σε γυναίκα που εμφανίστηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει.

    Σύμφωνα με το thestival.gr η δράση όμως των απατεώνων δεν σταμάτησε εκεί.

    Λίγο αργότερα δέχθηκε και δεύτερο τηλεφώνημα στο οποίο οι επιτήδειοι ζητούσαν και τις υπόλοιπες λίρες που έκρυβε στο σπίτι γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έβλεπε ξανά ζωντανό τον γιο του. Τελικά ο 98χρονος πείστηκε να τους παραδώσει άλλες 124 λίρες!

    Σύμφωνα με την καταγγελία του 98χρονου, οι δράστες του πήραν συνολικά 370 λίρες, 299 Αγγλίας και 71 Βελγίου με τις Αρχές να εκτιμούν ότι η συνολική τους αξία αγγίζει τις 330.000 ευρώ! Η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ