Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 22χρονο, ο οποίος συνελήφθη να κινείται με ταχύτητα 179 χλμ/ώρα στην εσωτερική περιφερειακή οδό, στο ύψος του κόμβου Ευόσμου.
Το δικαστήριο έκρινε τον νεαρό ένοχο για επικίνδυνη οδήγηση, αποφασίζοντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του για τρία χρόνια.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν αστυνομικοί τον εντόπισαν μέσω ραντάρ να οδηγεί με υπερδιπλάσια ταχύτητα από το επιτρεπόμενο όριο των 80 χλμ/ώρα.
Στην απολογία του, ο 22χρονος αποδέχθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι του πατέρα του και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, επικαλούμενος έκτακτο πρόβλημα υγείας, για το οποίο –όπως ανέφερε– είχε ενημερωθεί από τη μητέρα του.
Στο ίδιο δικαστήριο, με την ίδια κατηγορία, δικάστηκε και δεύτερος οδηγός, ηλικίας 24 ετών, ο οποίος συνελήφθη επίσης στην εσωτερική περιφερειακή οδό, στον κόμβο Ευόσμου, να κινείται με παρόμοια ταχύτητα. Και σε αυτή την περίπτωση, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.