15 C
Athens
12.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025
More

    Θεσσαλονίκη: Κώστας Τσιάρας στην 89η ΔΕΘ – «Η παρανομία στις επιδοτήσεις δεν θα μείνει ατιμώρητη»

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, ξεκαθάρισε ότι όσοι έλαβαν παράνομα χρήματα από επιδοτήσεις θα κληθούν να τα επιστρέψουν, επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιβάλει κανόνες διαφάνειας και δικαιοσύνης.

    Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαθέτει σαφή πολιτική βούληση ώστε όσοι έλαβαν παράνομα χρήματα να τα επιστρέψουν, τονίζοντας ότι είναι απόφαση να δημιουργηθεί ένας ΟΠΕΚΕΠΕ που θα λειτουργεί με διαφάνεια, δικαιοσύνη και θα ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες παραγωγούς.

    «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να οδηγήσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην επόμενη ημέρα. Να διαμορφώσει έναν οργανισμό με εντελώς διαφορετική προσέγγιση στη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων, με ουσιαστικούς διασταυρωτικούς ελέγχους, με διαδικασίες που εξασφαλίζουν την απόλυτη διαφάνεια, αλλά και μέσα από ένα μοντέλο που επιβάλλει η σύγχρονη πραγματικότητα και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι το προηγούμενο διάστημα έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια για τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού μοντέλου ελέγχου, τα ευρήματα του οποίου έχουν ήδη παρουσιαστεί. Παράλληλα, όπως είπε, έχουν ήδη δρομολογηθεί διαδικασίες επιστροφής των επιδοτήσεων που ελήφθησαν παρανόμως.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ