Όλα είναι έτοιμα για την τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του αδικοχαμένου αστυνομικού Γεωργίου Λυγγερίδη, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ώρα καθήκοντος, τιμώντας με τη ζωή του το λειτούργημα που υπηρέτησε με αφοσίωση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (27/10), στις 17:30, στο πάρκο «Γεωργίου Λυγγερίδη», που βρίσκεται μεταξύ των οδών Καμβουνίων και Εθνικής Αμύνης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ήδη στο σημείο έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προετοιμασίες, η προτομή έχει τοποθετηθεί και ο χώρος έχει περιφραχτεί, ενώ έχει αναρτηθεί και η νέα πινακίδα που αναγράφει «Πάρκο Αρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη», ως ένδειξη μνήμης και τιμής στον πεσόντα αστυνομικό.
Η τελετή θα ξεκινήσει στις 17:15 με την προσέλευση των προσκεκλημένων, ενώ το επίσημο πρόγραμμα περιλαμβάνει προσφωνήσεις, επιμνημόσυνη δέηση και ομιλίες.
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα πραγματοποιηθούν στις 18:40, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Αθανασίου Λυγγερίδη, συγγενή του πεσόντος.
Η τελετή θα ολοκληρωθεί με κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Πηγή: Thestival