Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων διακομίστηκε ένας άνδρας, έπειτα από τσίμπημα αράχνης του είδους «μαύρη χήρα», όπως αναφέρουν τοπικές πηγές.
Οι γιατροί του χορήγησαν την απαραίτητη ιατρική αγωγή και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται σταθερή, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.
Η «μαύρη χήρα» (Latrodectus mactans) είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δηλητηριώδεις αράχνες, με μαύρο χρώμα και το χαρακτηριστικό κόκκινο σχήμα κλεψύδρας στην κάτω πλευρά της κοιλιάς της. Είναι γνωστή και για τη συμπεριφορά του θηλυκού να σκοτώνει το αρσενικό μετά τη σύζευξη – χαρακτηριστικό που της χάρισε το όνομά της.
Παρότι το δηλητήριό της είναι εξαιρετικά ισχυρό, σπάνια προκαλεί θάνατο σε υγιείς ενήλικες. Τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει περιλαμβάνουν έντονο πόνο, μυϊκούς σπασμούς, ναυτία και εφίδρωση. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε περιπτώσεις μικρών παιδιών, ηλικιωμένων ή ευπαθών ομάδων.