Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η σορός του 90χρονου απόστρατου αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον ακριβή προσδιορισμό της αιτίας θανάτου.
Για τον λόγο αυτό παραγγέλθηκαν τοξικολογικές και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις, ώστε να δοθούν περαιτέρω απαντήσεις.
Οι πρώτες ενδείξεις, ωστόσο, δεν παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν διαπιστώθηκαν εξωτερικά τραύματα, ενώ και οι αστυνομικές αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο βίας.
Συγκλονιστική εικόνα με τον γιο του δίπλα του
Ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση προκαλεί το γεγονός ότι δίπλα στη σορό βρέθηκε ο 60χρονος γιος του 90χρονου, σε κατάσταση εξάντλησης και σύγχυσης, χωρίς να έχει επίγνωση ότι ο πατέρας του είχε φύγει από τη ζωή.
Ο άνδρας μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται, αφυδατωμένος και υποσιτισμένος.
Οι γιατροί εκτιμούν ότι ήταν νηστικός επί μέρες, γεγονός που δικαιολογεί την πλήρη αποπροσανατολισμένη κατάστασή του όταν εντοπίστηκε.
Η απώλεια του 90χρονου και οι συνθήκες υπό τις οποίες αποκαλύφθηκε ο θάνατός του, αναδεικνύουν και κοινωνικές πτυχές μοναξιάς και ευαλωτότητας, ακόμη και σε ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει υψηλόβαθμα και με αξιοπρέπεια τη δημόσια ζωή.
Πηγή: Thenewspaper