Έφοδος στις φυλακές Αλικαρνασσού πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (4/11) από το ελληνικό FBI.
Στις συγκεκριμένες φυλακές κρατούνται συγγενείς του Φανούρη Καργάκη, του 39χρονου που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς στα Βορίζια.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, ψαλιδάκι και φορτιστές τα οποία μεταφέρθηκαν άμεσα στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση.
Συνεχίζεται η αναζήτηση των τριών αδελφών
Τα τρία άτομα, που σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν στη φονική συμπλοκή στα Βορίζια, αναζητούνται σε φαράγγια, καταφύγια, κτηνοτροφικές μονάδες, σπίτια συγγενών και γειτονικά χωριά.
Και οι τρεις έχουν ταυτοποιηθεί και είναι αδέλφια ενός από τους τραυματίες που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ΠΑΓΝΗ.
Συνολικά, οι πέντε κατηγορούμενοι που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής ανήκουν στην ίδια οικογένεια.
«Τα τρία άτομα που αναζητούνται έχουν ελεγχθεί και σε σπίτια συγγενών τους. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την εμπλοκή και άλλων», δήλωσε η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.
Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι φυγάδες έχουν βρει καταφύγιο είτε σε συγγενικά πρόσωπα είτε στην ύπαιθρο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι κάποια στιγμή θα παραδοθούν, καθώς δεν θα μπορούν να παραμείνουν κρυμμένοι για πολύ.
Έρευνες συνεχίστηκαν και χθες σε σπίτια συγγενών στο Ρέθυμνο.
Στο μακελειό φέρεται να εμπλέκεται και μία τρίτη οικογένεια, που είχε συγγενική σχέση με τους κατηγορούμενους, καθώς σε σπίτι μέλους της βρέθηκε μία από τις κατασχεθείσες καραμπίνες.