Υπόθεση Novartis: Στον Άρειο Πάγο καταθέτει ο Δ. Παπαγγελόπουλος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση

Το κατώφλι της ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, αναμένεται να περάσει σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προκειμένου να απολογηθεί για σειρά κατηγοριών που αφορούν σε χειραγώγηση της εισαγγελικής έρευνας που διεξήχθη για την υπόθεση της Novartis από την εισαγγελία Διαφθοράς, υπό την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος απόπειρα εκβίασης και δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου. Συγκεκριμένα, του αποδίδεται ότι παρενέβη στην έρευνα της εισαγγελίας Διαφθοράς για την Novartis με σκοπό να στοχοποιηθούν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Ήδη, η ανακρίτρια έχει δώσει προθεσμίες στον κατηγορούμενο πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία και να απολογηθεί.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αρνείται τις σε βάρος του κατηγορίες και σε μια από τις δηλώσεις που έχει κάνει για την εμπλοκή του στην υπόθεση έχει αναφέρει: «Έκανα ένα μεγάλο λάθος όταν είπα ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Είναι το δεύτερο. Το πρώτο είναι η προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου αυτού σκανδάλου και η προσπάθεια ξεπλύματός του με τη θεωρία της δήθεν σκευωρίας. Σήψη, παρακμή μπόχα και δυσωδία».

Να σημειωθεί τέλος ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος εκτός από τα οχτώ συνολικά αδικήματα που σχετίζονται με παρεμβάσεις του στην υπόθεση της Novartis του αποδίδεται και απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή μετά από καταγγελία του τελευταίου.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες