23.6 C
Athens
22.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Καταγγελίες για την ρίψη χημικών από την ΕΛΑΣ στη Νέα Φιλαδέλφεια


    Χθες πριν την έναρξη του ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για πολλοστή φορά και κατά την προσφιλή της τακτική η Ελληνική Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων πέριξ του γηπέδου της “Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena” με συνέπεια να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα και παιδιά, οικογένειες και μεγάλοι άνθρωποι να τρέχουν να σωθούν.

    Η χρήση δακρυγόνων από την Ελληνική Αστυνομία έτσι και αλλιώς είναι καταδικαστέα σε οποιαδήποτε περίσταση, εκτός και αν δεν υπάρχει άλλη λύση. Εσχάτως έχει γίνει η… πρώτη λύση. Όσοι έχουν αναπνεύσει δακρυγόνο ξέρουν πολύ καλά για τι μιλάμε και πόσο επικίνδυνο είναι, ειδικότερα αν υπάρχουν άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα.

    Ειδικά όμως η χρήση δακρυγόνων μέσα και πέριξ γηπέδων που μέσα βρίσκονται χιλιάδες κόσμου ηλικιωμένοι, παιδιά, γυναίκες, άνθρωποι με αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα αυτή η ενέργεια από την Ελληνική Αστυνομία, πρέπει να εκληφθεί… Στην Λιβαδειά είδαμε σκηνές που δεν τιμούν την ΕΛΑΣ με κόσμο να τρέχει παντού εντός και εκτός γηπέδου για να σωθεί.

    Οσοι τέτοιες εντολές πρέπει να λογοδοτούν κάθε φορά για την απόφαση τους. Αν συνιστούν οι συνθήκες την ρίψη αναγκαία και μόνη λύση. Αν όχι πρέπει να λογοδοτήσουν αλλού…

    Διότι χθες αν δεν το κατάλαβαν καλοί όσοι έδωσαν την εντολή για αλόγιστη ρίψη χημικών απέναντι σε κόσμο που δεν έφταιγε σε τίποτε, κάτι επικίνδυνο, όταν γίνεται σε αθλητική εγκατάσταση, με χιλιάδες κόσμου σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στον αστικό ιστό.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ