14.6 C
Athens
13.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Ανδραβίδα: Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom – Αναμένεται να φτάσει ωκεανογραφικό σκάφος (βίντεο)


    Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, πλωτά σκάφη του λιμενικού, εναέρια μέσα αλλά και ιδιώτες συνεχίζουν τις έρευνες για την αναζήτηση του 31χρονο σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom που κατέπεσε χθες το πρωί στην θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

    Οι έρευνες πραγματοποιούνται 8-10 ναυτικά μίλια από το Κατάκολο ωστόσο από το πρωί επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες ενώ αυτή την στιγμή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχαιρένουν το έργο των σωστικών συνεργείων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Στρατουλάκου στη μάχη έχουν ριχτεί επίσης πλωτά ρομπότ και δύτες. Έρευνες έχουν διεξαχθεί ήδη μέχρι ενός σημείου του βυθού με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί περιοχές στις οποίες δεν εντόπιστηκε τίποτα.

    Οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται σε δύο σημεία όπου το βάθος είναι μεγάλο και ξεπερνά τα 800 με 1.000 μέτρα. Για το λόγο αυτό αναμένεται να φτάσει το ωκεανογραφικό σκάφος «Ναύτιλος» το οποίος διαθέτει καλύτερο εξοπλισμό ώστε να μπορέσει να εντοπίσει το υπόλοιπο αεροσκάφος. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιηθήκαν έρευνες σε παράκτιες περιοχές από τον Κατάκολο μέχρι και τον Πύργο Ηλείας χωρίς και πάλι κανένα αποτέλεσμα.

    Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, είναι πιθανό ο 31χρονος σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης να είναι δεμένος στο κάθισμά του και να μην πρόλαβε καν να αντιδράσει.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ