16.9 C
Athens
15.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Τι ισχυρίζεται ο λέκτορας του ΑΠΘ που κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της με αρσενικό: «Είχα εξωσυζυγική σχέση χωρίς αισθηματική εξάρτηση – Δεν είμαι δολοφόνος»


    «Τις αγαπούσα. Είμαι φυσιολογικός άνθρωπος, δεν είμαι ψυχοπαθής. Πράγματι είχα εξωσυζυγική σχέση, μόνο με κάποιες ερωτικές συνευρέσεις όμως, χωρίς αισθηματική εξάρτηση. Και λοιπόν; Αυτό με κάνει δολοφόνο;». Αυτά ήταν τα λόγια του λέκτορα του ΑΠΘ που κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της ενώπιον του δικαστηρίου.

    Ο λέκτορας, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δις ισόβια κάθισε στο εδώλιο του Εφετείου, δηλώνοντας ότι είναι αθώος. Ο εισαγγελέας όμως ήταν καταπέλτης και ζήτησε την ενοχή του, καθώς δεν πείστηκε από την απολογία του κατηγορούμενου λέκτορα και ζήτησε την καταδίκη του.


    «Έβαζε αρσενικό στο νερό των δύο γυναικών με δόλο», είπε ο λέκτορας, σύμφωνα με το Star, στην τετράωρη αγόρευσή του, συμπληρώνοντας πως «δυστυχώς η πραγματική ζωή ξεπερνάει κάποιες φορές ακόμη και τον πιο ευφάνταστο και ευρηματικό σεναριογράφο. Με τη συνολική του συμπεριφορά, τη σκληρότητα και αναλγησία, επέδειξε πλήρη περιφρόνηση προς το έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής».

    Ο κατηγορούμενος λέκτορας στην απολογία του, όπως έκανε και πρωτόδικα, αρνήθηκε ότι σκότωσε την 34χρονη σύζυγό του και την 85χρονη γιαγιά της.

    Το διπλό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο

    Γιαγιά και εγγονή έφυγαν από τη ζωή η μια μετά την άλλη τον Αύγουστο του 2013 στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Κανείς δεν φανταζόταν ότι κάποιο τρίτο χέρι τις δηλητηρίαζε και τις έβλεπε να «λιώνουν».


    Οι εργαστηριακές εξετάσεις, οι εκταφές και οι έρευνες των αρχών οδήγησαν στην προφυλάκιση και την πρωτόδικη καταδίκη του λέκτορα του ΑΠΘ σε δις ισόβια. Τραγική ειρωνία, λίγο πριν τον θάνατό της, η 34χρονη αφιέρωνε -όπως φαίνεται σε ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Star- τη διδακτορική διατριβή της στον σύζυγό της και την κόρη τους.

    Όσον αφορά το παιδάκι, την επιμέλεια την έχει μετά από δύο δικαστικές αποφάσεις η μητέρα του κατηγορούμενου. Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται η απόφαση του Εφετείου.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ