23.3 C
Athens
21.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
More

    Λασίθι: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο αστυνομικός που αυτοκτόνησε – «Η ΕΛΑΣ δεν το στήριξε» λέει ο αδερφός του 


    Συγκλονισμένο είναι η περιοχή της Σητείας στο Λασίθι και το αστυνομικό σώμα μετά και τις δύο αυτοκτονίες αστυνομικών, που καταγράφηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (10/6), Οι δύο αστυνομικοί, μάλιστα, φέρεται, να είχαν αφήσει σημειώματα ενώ ο αδερφός του ενός κατήγγειλε ότι δεχόταν bullying.

    Πρόκειται για τον 35χρονο αστυνομικό, ο οποίος εκπαιδευόταν να γίνει χειριστής των ειδικών σκύλων που διαθέτει το αστυνομικό σώμα. Ο αδερφός του, όπως αναφέρει το Star, καταγγέλλει ότι ήταν αρκετά επιβαρυμένη η ψυχολογική κατάσταση του αδερφού, ενώ τα αρμόδια τμήματα της ΕΛΑΣ δεν φρόντισαν να κάνουν κάτι, για να του προσφέρουν στήριξη. Αντί αυτού, καταγγέλλει ότι οι ανώτεροι του τού άσκησαν bullying .


    Τι αναφέρει ο αδερφός του

    «Πρόκειται για ένα μορφωμένο παιδί, που φοιτούσε στην Πάντειο και είχε ισορροπημένη προσωπικότητα. Μπαίνει σε ένα σχολείο που δεν εφαρμόζει την αξιοκρατία και την ισονομία, με αποτέλεσμα το παιδί να νιώσει για πρώτη φορά την αδικία. Η αδικία έχει δύο αποτελέσματα, είτε επιφέρει σε κάποιους ανθρώπους επανάσταση, είτε κάποιοι άλλοι το καταπίνουν και το αποτέλεσμα που είχαμε και εμείς» ανέφερε στην αρχή ο αδερφός του 35χρονου.

    Συμπλήρωσε ότι «από τα Χριστούγεννα και μετά το παιδί μπήκε κατ’ επιλογή του σε ένα σχολείο, για να γίνει χειριστής σκύλων. Το έβγαλε μεν, αλλά σε αυτό το σχολείο έγιναν φοβερά πράγματα. Ο αδερφός μου, εκτός από ότι τού ασκούνταν πάρα πολύ bullying με βρισιές και ειρωνείες, τα οποία παρατηρούνταν ότι τα έκαναν ακόμα και στους σκύλους. Μόνο ηρεμία δεν υπήρχε σε αυτό το σχολείο, ενώ ένας ήταν ο εκπαιδευτής που τα προκαλούσε όλα αυτά».

    Παράλληλα, είπε ότι «τον αδερφό μου τον σκότωσε η αδικία, δηλαδή δεν μπόρεσε να αντέξει ότι μεθοδεύτηκαν καταστάσεις για να βγει τελευταίος στη βαθμολογία και να καταλήξει σε αυτήν την κατάσταση. Ο αδερφός μου ήταν σε αυτήν την κατάσταση τους τελευταίους τρεις με τέσσερις μήνες και γνώριζαν ότι η ψυχολογία του είχε καταρρακωθεί για αυτό του είχαν αφαιρέσει το υπηρεσιακό του όπλο. Η υπηρεσία του δεν έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει σε ανθρώπινο επίπεδο».


     


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ