21.5 C
Athens
22.9 C
Thessaloniki
Δευτέρα 13 Μαΐου 2024
More

    Δικηγόρος οικογένειας Άλκη: Η ψευτομαγκιά των «12» κράτησε 40 δευτερόλεπτα


    Βαρύ κατηγορώ κατά των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και των συνηγόρων υπεράσπισης ήταν ο ένας εκ των δικηγόρων της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου, Στέλιος Πουλτσίδης.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Πουλτσίδης μίλησε για ευτελή χειρισμό της υπερασπιστικής πλευράς να μιλάει για θανατηφόρα σωματική βλάβη, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο επρόκειτο για ανθρωποκτονία, μιας που «είχαμε 30 χτυπήματα σε άψυχο σώμα, 27 χτυπήματα σε ένα σώμα και ένα βαθύ τραύμα εννέα εκατοστών».


    Ο δικηγόρος της οικογένειας εξαπέλυσε «πυρά» κατά των 12 κατηγορούμενων, oι οποίοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι, λέγοντας χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το thestival: «Το στέρνο τους και η ψευτομαγκιά τους κράτησαν 40 δευτερόλεπτα, όταν θέλει ανδρεία να ομολογήσεις τα στόματα τους ήταν κλειστά».

    «Οι κατηγορούμενοι είπαν ότι θέλουν δίκαιη δίκη λες και δικάζονται στο Ιράν και θα τους πετροβολούσαν. Ο ένας κάλυπτε τον άλλον, κανείς δεν είδε τίποτα, όλα δήθεν. Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αποδεικτικό υλικό προς το όφελος τους. Το δικαστήριο ήρθε σε θέση να πρέπει να κρίνει ποιος από τους 12 εγκληματίες επέφεραν τα χτυπήματα στον Άλκη και τους φίλους του», επισήμανε.

    Η οικογένεια του Άλκη Καμπανού αισθάνεται «τεράστια ηθική ικανοποίηση»

    Σχετικά με τους συναδέλφους του δικηγόρους, που ανέλαβαν την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, σχολίασε: «Άκουσα ότι κάνουν λόγο για τους κατηγορούμενους ότι σπουδάζουν και θα πρέπει να έχουν ελαφρυντικά, κι ότι οι φυλακές που θα ζήσουν για πολλά χρόνια είναι αποθήκες ψυχών».


    «Μπορεί κανείς να αναλογιστεί τη διαφορά κάποιος να ζει σε μια αποθήκη ψυχών, σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα και κάποιο που ζει δύο μέτρα κάτω από το χώμα;», είπε με νόημα.

    Καταλήγοντας, δήλωσε ότι η οικογένεια του Άλκη αισθάνεται «τεράστια ηθική ικανοποίηση», για να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα όσοι βρέθηκαν στα δικαστήρια και άκουγαν τις δηλώσεις του δικηγόρου.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ