20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Χιλιάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία στη Ρουμανία


    Χιλιάδες πρόσφυγες εγκαταλείπουν την Ουκρανία αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο.

    Η Ρουμανία είναι μια από τις χώρες που έχει δεχτεί από τους μεγαλύτερους όγκους.

    Σύμφωνα με όσα γράφει το euronews, «κατά μέσο όρο περίπου 6000 Ουκρανοί πολίτες περνούν τα σύνορα του Σιρέτ στη Ρουμανία μέρα και νύχτα. Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές, τις αρχές της Ρουμανίας, υπολογίζεται ότι 380.000 Ουκρανοί έχουν ήδη περάσει τα σύνορα από την αρχή της κρίσης. Θεωρείται το μεγαλύτερο σύνορο ανάμεσα στην Ουκρανία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως μπορείτε να δείτε υπάρχουν πολλές οικογένειες, άνθρωποι που φτάνουν εδώ όπου υπάρχουν σκηνές και στις δύο πλευρές του δρόμου. Εδώ μπορούν να βρουν ότι βοήθεια χρειάζονται».

    oukrania3 15 03 2022

    «Βοηθάμε με τρόφιμα, γλυκά, παιχνίδια. Έχουμε προϊόντα υγιεινής, πάνες για τα μωρά» δήλωσε ένας εθελοντής.

    «Είμαστε εδώ για να παραλάβουμε τους ανθρώπους από τα σύνορα, να τους βρούμε ένα μέρος να κοιμηθούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και τους δίνουμε αυτοκίνητα για να μετακινηθούν προς τα δυτικά σύνορα, στην Ευρώπη» συμπλήρωσε ένας άλλος εθελοντής.

    oukrania5 15 03 2022

    «Γνωρίζουμε ότι ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ήταν εδώ την Παρασκευή και συναντήθηκε με τον Ρουμάνο ομόλογό του, επαινώντας την αλληλεγγύη που δείχνουν οι Ρουμάνοι όταν αφορά την υποδοχή των προσφύγων. Και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις όταν ήταν στο Βουκουρέστι την Παρασκευή ευχαρίστησε τη Ρουμανία για την προσπάθεια υποδοχής των Ουκρανών πολιτών που εγκαταλείπουν τη χώρα» ανέφερε η δημοσιογράφος του euronews.

    oukrania4 15 03 2022


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ