19.9 C
Athens
15.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση των Ουκρανών πολιτών για τον πόλεμο – «Είμαστε με τους αδικημένους»


    Οι Ουκρανοί πολίτες που ζουν στη Θεσσαλονίκη φωνάζουν για μια ακόμη μέρα «Ευρώπη σώσε τα παιδιά μας» και πραγματοποιούν κινητοποίηση διαμαρτυρίας γύρω από τον Λευκό Πύργο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας πολιτών Θεσσαλονίκης ενάντια στον πόλεμο.

    Με πλακάτ και σημαίες έχει συγκεντρωθεί ο κόσμος και φωνάζει και φωνάζει συνθήματα υπέρ της Ουκρανίας που υφίσταται για περισσότερες από 20 μέρες τη ρωσική εισβολή.

    «Συγκεντρωθήκαμε εδώ με την κοινότητα των Ουκρανών που ζουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης. Όλη η πόλη είναι ενωμένη, δε θα μπορούσε να γίνει κάτι το διαφορετικό μπροστά σε αυτόν τον ολοκληρωτικό πόλεμο που επιχειρεί η Ρωσία εναντίον μιας χώρας ανεξάρτητης που εισβάλει και την κατεδαφίζει και την ισοπεδώνει», αναφέρει ο κύριος Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του εργατικού κέντρου.

    Και προσθέτει: «Δεν δικαιολογούνται λευκές σελίδες αδράνειας και ουδετερότητας για την πόλη των αγώνων, τη Θεσσαλονίκη. Είμαστε με την πλευρά των αδικημένων. Δεν υπάρχουν πολλές πλευρές της ιστορίας όταν με αυτόν τον απροκάλυπτο και βάρβαρο τρόπο εισβάλουν σε μια ανεξάρτητη χώρα και την αιματοκυλούν».

     



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ