22 C
Athens
16.1 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    «Stop» της ΕΛ.ΑΣ σε τάγμα χούλιγκαν οπαδών στην Άρτα – Οι δολοφονικές μετακινήσεις και τα ευρήματα «φωτιά»


    Έπειτα από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας εξιχνιάστηκε υπόθεση επίθεσης σε λέσχη φιλάθλων αθλητικού σωματείου, η οποία σημειώθηκε στην Άρτα το βράδυ της 07-12-2021.

    Ειδικότερα, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 17 ημεδαπών, ηλικίας 21 έως 44 ετών, όπου σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για -κατά περίπτωση-σύσταση συμμορίας, ληστεία, βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθλητισμού, όπλων και φωτοβολίδων.


    Βάση όσων προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι μετέβησαν στην Άρτα από όμορο νομό και την Αττική με τουλάχιστον έξι Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και εισέβαλαν σε λέσχη φιλάθλων, φορώντας κράνη και κουκούλες και κρατώντας ρόπαλα, όπου επιτέθηκαν απρόκλητα σε πέντε παρευρισκόμενα άτομα, δύο από τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας για νοσηλεία και παροχή πρώτων βοηθειών αντίστοιχα.

    Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, προκάλεσαν φθορές στο χώρο ενώ αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και 40 κασκόλ με τα διακριτικά του αθλητικού σωματείου.

    Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ