24.8 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Μήνυμα Ζελένσκι στο ΝΑΤΟ: «Η Ουκρανία αξίζει να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ»


    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με το νέο μήνυμά του απευθύνεται στους ηγέτες του ΝΑΤΟ που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες.

    Ο Ζελένσκι επισημαίνει ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε μια «γκρίζα ζώνη» μεταξύ Δύσης και Ρωσίας και πως εδώ και έναν μήνα ο λαός του αντιστέκεται ηρωικά στην «ατιμώρητη καταστροφή μιας ειρηνικής χώρας».

    «Το ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβει ότι τώρα βρισκόμαστε σε μια γκρίζα ζώνη. Μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Αλλά είμαστε λαμπεροί άνθρωποι! Και αμυνόμαστε εδώ και ένα μήνα! Ένας μήνας ηρωικής αντίστασης, στην ατιμώρητη καταστροφή μιας ειρηνικής χώρας, και για ολόκληρη την αρχιτεκτονική της παγκόσμιας ασφάλειας», αναφέρει ο Ζελένσκι σύμφωνα με απόσπασμα του μηνύματός του που δημοσιεύει στο Twitter το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

    Δείτε την ανάρτηση

    Η Ουκρανία μάχεται για την ασφάλεια όλης της Ευρώπης και θα πρέπει να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ, προσέθεσε ο πρόεδρος Ζελένσκι.

    «Δεν μαχόμαστε μόνο για τον λαό της Ουκρανίας, αλλά για την ασφάλεια της Ευρώπης και έχουμε αποδείξει ότι αξίζουμε να γίνουμε πλήρη μέλη της ΕΕ», επεσήμανε.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ