Υπ. Μετανάστευσης: Μειώθηκαν οι εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφονται στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, τον Φεβρουάριο του 2022 μειώθηκαν κατά 52% οι εκκρεμείς ιατήσεις της Υπηρεσίας Ασύλου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ειδικότερα, οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι 35.779, όταν τον Φεβρουάριο του 2021 ήταν 74.934.

Οι ροές στις αφίξεις κατά το πρώτο δίμηνο του 2022 παρουσιάζονται αυξημένες κατά 17% στα νησιά και κατά 36% στο σύνολο, σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του 2021. Πάντως, καταγράφεται μείωση κατά 80% στον αριθμό των διαμενόντων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αυξήθηκαν οι άδειες διαμονής πολιτών

Την ίδια ώρα, οι άδειες διαμονής πολιτών τρίτων χωρών που είναι σε ισχύ, αυξήθηκαν κατά 34,9% τον Φεβρουάριο του 2022 σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2021 και όπως σημειώνει το υπουργείο, η μεγάλη αύξηση οφείλεται και στην αυτοδίκαιη παράταση των αδειών που δόθηκε λόγω της πανδημίας.

Στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου γίνεται ειδική αναφορά πλέον για τους πρόσφυγες που έρχονται από την Ουκρανία. Συγκεκριμένα, από τους πρώτους 1.501 που έφτασαν το χρονικό διάστημα 23-28 Φεβρουαρίου, το 24% ήταν ανήλικοι, το 26% ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 18-34 και το 50% ήταν άνω των 35 ετών. Όπως δηλώνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, «ο τελευταίος μήνας μας βρήκε αντιμέτωπους με τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία. Ενεργοποιήσαμε 15.000 θέσεις φιλοξενίας για τις ανάγκες διαμονής και σίτισης των Ουκρανών εκτοπισθέντων. Η Ελλάδα άνοιξε την αγκαλιά της και προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο σε ανθρώπους που ξεριζώθηκαν βίαια από τη χώρα τους».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες