15.5 C
Athens
13.2 C
Thessaloniki
Σάββατο 27 Απριλίου 2024
More

    Πάτρα: Οι εξετάσεις της Τζωρτζίνας δεν δείχνουν ασφυκτικό θάνατο – Πού στρέφονται πλέον οι έρευνες


    Σταματημό δεν έχουν οι έρευνες και οι καταθέσεις για τη διαλεύκανση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πόρισμα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας έχουν φέρει πλήρη ανατροπή στην υπόθεση, την ίδια ώρα που οι Αρχές προσπαθούν να βρουν τα αίτια θανάτου της εννιάχρονης, καθώς και των δύο μικρότερων αδελφών της, Μαλένας και Ίριδας.


    Τις τελευταίες ημέρες, το «φως» της δημοσιότητας είχαν δει ρεπορτάζ αλλά και δηλώσεις ιατροδικαστών που μιλούσαν για το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, τουλάχιστον στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, του παιδιού που έφυγε από τη ζωή τελευταίο στις 29 Ιανουαρίου 2022.

    Ωστόσο, τα όσα μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος, Βασίλης Λαμπρόπουλος αλλάζουν τα δεδομένα, αφού -όπως είπε στο Mega και την εκπομπή «Live News»- δεν βρέθηκαν ευρήματα που να επιβεβαιώνουν τον ασφυκτικό θάνατο, αλλά ούτε και καρδιολογικό πρόβλημα που να εξηγεί την αιφνίδια ανακοπή της μικρής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, οι ειδικοί δεν εντόπισαν επίσης καμία πίεση στις καρωτίδες ή μακροσκοπικά και μικροσκοπικά ευρήματα στο σημείο αυτό του λαιμού που να παραπέμπουν σε ασφυξία.

    Στο μικροσκόπιο οι φαρμακευτικές ουσίες που λάμβανε η Τζωρτζίνα

    Έτσι, στο μικροσκόπιο θα μπουν πλέον οι φαρμακευτικές ουσίες που λάμβανε η Τζωρτζίνα. Φαίνεται πως ορισμένες ουσίες της είχαν προκαλέσει προβλήματα στο ήπαρ και στον πνεύμονα και ενδέχεται αυτές να έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο. Ζητείται μάλιστα να υπάρξει σύγκριση και με τις φαρμακευτικές ουσίες που δίνονταν στο παιδί πριν την εγκεφαλική βλάβη, αν και οι γιατροί τόνισαν πως η χορήγησή τους δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον ακαριαίο θάνατό της.


    Πάντως, για άλλη μία φορά, οι ιατροδικαστές λένε πλέον πως κλειδί αποτελούν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

    Πάτρα: Όλα τα στοιχεία που έχει το Ανθρωποκτονιών

    Το Ανθρωποκτονιών, που έχει αναλάβει την υπόθεση, έχει ξεκινήσει μία τεράστια έρευνα για να ανακαλύψει την αλήθεια μιας υπόθεσης που είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.

    Μόνο για την εννιάχρονη Τζωρτζίνα, τα άτομα που αναμένεται να καταθέσουν είναι συνολικά 70 και πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές και ιατροδικαστές από τα τέσσερα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύτηκε το παιδί: το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», το Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, το Πανεπιστημιακό Πάτρας και το Καραμανδάνειο Πατρών.

    Την ίδια ώρα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί μελετούν ήδη τους ιατρικούς φακέλους μικρής, ενώ 12-13 γιατροί και νοσηλευτές αναφέρουν πως υπήρξε καθυστερημένη ενημέρωση για τα δύο κρίσιμα συμβάντα του παιδιού.

    Παράλληλα, τρία νοσοκομεία εκ των τεσσάρων επιβεβαιώνουν πως υπήρξε αίτημα της μητέρας για τοποθέτηση της Τζωρτζίνας σε μονόκλινο, ενώ δύο νοσηλευτές αναφέρουν πως η μητέρα ρώτησε αν υπάρχουν κάμερες στο δωμάτιο.

    Τέλος, 20-25 γιατροί αναφέρουν ότι τα δύο κρίσιμα επεισόδια που υπέστη η εννιάχρονη δεν εξηγούνται από δεδομένα εξετάσεων και άλλοι 12 υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα που εκδήλωνε το παιδί, συνέβαιναν χωρίς να υπάρχει στον χώρο γιατρός ή νοσηλευτής.

     


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ