17.4 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Ρωσία: Η Μόσχα δηλώνει ότι κατέστρεψε μεγάλη αποθήκη καυσίμων του ουκρανικού στρατού


    Ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (25/03) η Ρωσία ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν χθες την μεγαλύτερη αποθήκη καυσίμων του ουκρανικού στρατού κοντά στο Κίεβο με πυραύλους κρουζ.

    Χθες το βράδυ «πύραυλοι Kalibr υψηλής ακρίβειας είχαν στόχο βάση (αποθήκευσης) καυσίμου κοντά στο χωριό Καλίνοβκα, κοντά στο Κίεβο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

    «Η μεγαλύτερη αποθήκη καυσίμου που εξακολουθούσε να έχει ο ουκρανικός στρατός, η οποία εξυπηρετούσε στον εφοδιασμό των μονάδων στο κεντρικό τμήμα της χώρας, καταστράφηκε», πρόσθεσε.

    Ο Κονασένκοφ δήλωσε εξάλλου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει από χθες ουκρανικό στρατιωτικό εξοπλισμό, ανάμεσα στον οποίο τρία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τέσσερα drone.

    Οι πληροφορίες αυτές δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές.

    Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πόλεις

    Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει πόλεις και αμυντικές θέσεις έως και 35 χιλιόμετρα ανατολικά του Κιέβου, βοηθούμενη από την αδυναμία των υπερεκτεταμένων γραμμών ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ