24.8 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Μηταράκης: «Έχουμε καταγράψει όλες τις αιτήσεις των Ουκρανών και ικανοποιήσαμε μέσα σε 2 ημέρες το 10% των αιτήσεων»


    Το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη (05/04) ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου  Νότης Μηταράκης, με παρουσία του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πατρόκλου Γεωργιάδη.

    Σημειώνεται ότι από χθες έχει ξεκινήσει η διαδικασία παροχής προσωρινής προστασίας σε εκτοπισθέντα άτομα από την Ουκρανία από τα ΠΓΑ Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Κρήτης.

    Ο κύριος Μηταράκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους του ΠΓΑ Αττικής την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, καθώς και συνομίλησε με Ουκρανούς δικαιούχους προσωρινής προστασίας.

    Μετά το πέρας της επίσκεψης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Η Ελλάδα ενεργοποίησε άμεσα το καθεστώς προσωρινής προστασίας για τους Ουκρανούς εκτοπισμένους. Ψηφιακά καταγράψαμε όλες τις αιτήσεις και ξεκινήσαμε από εχθές την έκδοση, σε μία επίσκεψη, ταυτότητας, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Μέσα στις πρώτες δύο μέρες έχουμε ικανοποιήσει πάνω από το 10% των συνολικών αιτήσεων που έχουν υποβληθεί. Παρέχουμε στους Ουκρανούς εκτοπισμένους ένα ασφαλές καταφύγιο. Πάντως, μιλώντας μαζί τους, η ευχή τους είναι να γυρίσουν σύντομα στην πατρίδα τους. Το ίδιο ελπίζουμε και εμείς, αλλά μέχρι να γίνει αυτό η Ελλάδα θα τους φιλοξενήσει με την αξιοπρέπεια που οι αρχές μας μάς επιβάλλουν».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ