15.2 C
Athens
15.6 C
Thessaloniki
Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
More

    Λέων για Πάτρα: «Να ληφθούν τρίχες και από την σπιτονοικοκυρά της Πισπιρίγκου»

    Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων προχώρησε σε νέα ανάρτηση σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας, υποδεικνύοντας τις τρίχες από τη σορό της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου ως σημαντικό βιολογικό υλικό για την εξέταση της ύπαρξης ουσιών όπως η κεταμίνη.

    Ο κύριος Λέων εξηγεί ότι σε περίπτωση εκταφής της σορού της άτυχης γυναίκας πρέπει να ληφθεί δείγμα από το παραπάνω βιολογικό υλικό, για να υπάρξει μια αξιόπιστη εικόνα, σημειώνοντας μάλιστα ότι το ίδιο ισχύει και για την Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, στην Κρήτη υπάρχει ένα από τα πρωτοπόρα εργαστήρια ανάλυσης τριχών όπου μπορούν να σταλούν τα δείγματα.

    Αναλυτικά η ανάρτηση του Γρηγόρη Λέων

    Και στην Τζωρτζίνα και στη γειτόνισα σε περίπτωση εκταφής ένα βιολογικό υλικό που θα πρέπει να λάβουμε είναι οι τρίχες έτσι ώστε να έχουμε μια αξιόπιστη εικόνα για τη χρήση ουσιών όπως η κεταμίνη. Ως χώρα έχουμε ένα από τα πρωτοπόρα εργαστήρια ανάλυσης τριχών, στην Κρήτη.

    Λέων: «Τα στοιχεία που δείχνουν ασφυκτικό θάνατο για Μαλένα και Ιριδα – Δεν χορηγήθηκε ουσία»

    Για ύπαρξη πληθώρας στοιχείων που αποδεικνύουν πως ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη προήλθε από ασφυξία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    «Μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια», επισήμανε ο κύριος Λέων, καθώς εξήγησε πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

    Ωστόσο, στην περίπτωση των δύο κοριτσιών δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία όπως στην Τζωρτζίνα: «Στο πρώτο παιδί (στην μικρή Μαλένα) είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές».

    Μετά κι από όλες τις πληροφορίες που έχουν εκτιμηθεί, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας είπε πως όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα, ο οποίος είναι ο ασφυκτικός θάνατος.

    «Για την Ίριδα, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία όπως το πανάκι με το αίμα όπως και τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας», τόνισε ο ίδιος.

    Σχετικά με τη Μαλένα, το πρώτο κοριτσάκι που έχασε την ζωή του το 2019, ο κύριος Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    ΑΠΟΨΕΙΣ