21.5 C
Athens
21.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Σε εξέλιξη η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος (βίντεο)


    Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρυχθεί για σήμερα. Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην ακρίβεια, τη φτώχεια και τις ανισότητες», εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικοί φορείς και ομοσπονδίες έχουν συγκεντρωθεί αυτήν την ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στη Βουλή.

    «Με κεντρικό σύνθημα, “ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει”, η Συνομοσπονδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους», αναφέρει η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της, ζητώντας ταυτόχρονα άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.


    Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ ζητά, μεταξύ άλλων: «Αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ξεπάγωμα της διετίας 2016-17, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου-14ου μισθού, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21), προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων».

    Αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ