18.5 C
Athens
13.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Ταξί το επιχειρησιακό αυτοκίνητο της σπείρας που έκλεβε καταλύτες από σταθμευμένα οχήματα στα Βόρεια Προάστια – Φωτογραφία ντοκουμέντο με τους κλεμμένους καταλύτες


    Οδηγός ταξί ήταν σύμφωνα με την αστυνομία ο αρχηγός της συμμορίας που έκλεβε καταλύτες από σταθμευμένα αυτοκίνητα στο Χαλάνδρι. Ο 38χρονος αυτοκινητιστής χρησιμοποιούσε το ταξί ως καμουφλάζ και μετέφερε τα μέλη της σπείρας στη περιοχή και αφού αφαιρούσαν τους καταλύτες τους μετέφεραν στα Δυτικά Προάστια, όπου τους έδιναν για ανταλλακτικά ή έβγαζαν το χαλκό και τον πωλούσαν σε κλεπταποδόχους. Το L&O εξασφάλισε φωτογραφικό ντοκουμέντο με τους κλεμμένους καταλύτες και τα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στο ταξί του 38χρονου ημεδαπού. Ο αρχηγός της σπείρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρώτες πρωινές ώρες της 4-4-2022 στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. .

    Λίγο πριν τη σύλληψή του, τρείς συνεργοί του αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν καταλύτη από αυτοκίνητο στο Χαλάνδρι, με τον 38χρονο να τους αναμένει σε ταξί σε μικρή απόσταση. .

    Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έφτασαν στο σημείο, τον εντόπισαν, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο Τ.Α. Χαλανδρίου.

    Μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στο ταξί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -4- καταλύτες, που προηγουμένως είχαν αφαιρεθεί και εργαλεία κατάλληλα για αφαίρεση καταλυτών.

    Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, εξιχνιάστηκαν επιπλέον πέντε περιπτώσεις κλοπών καταλυτών, που σημειώθηκαν κατά τον τελευταίο μήνα στην περιοχή.

    Ο 38χρονος ιδιοκτήτης ταξί οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ