15.6 C
Athens
12.3 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    «Ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν σαν να έκανε σόου σε κάποια ροκ συναυλία, υπάρχει παθογένεια» λέει κλινική ψυχολόγος


    Ο Μάνος Δασκαλάκης βρίσκεται για δεύτερη μέρα στα δικαστήρια, όπου καταθέτει για την υπόθεση θανάτου της κόρης του Τζωρτζίνας.

    Η μητέρα του παιδιού Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως και των άλλων δύο παιδιών τα οποία επίσης έφυγαν από τη ζωή Μαλένα και Ίριδα, είναι κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.


    Ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη εμφανίστηκε στα δικαστήρια.

    Έδωσε ενόρκως κατάθεση ενώπιον της 18ης ανακρίτριας που ερευνά τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης του, με τους ειδικούς στα νομικά να επισημαίνουν ότι πλέον, εφόσον ορκίστηκε, δεν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

    Ο 30χρονος συνοδευόμενος από τον συνήγορο του κατέθεσε στο ανακριτικό γραφείο για όσα έγιναν μέχρι τον θάνατο του παιδιού που άφησε την τελευταία πνοή του τον περασμένο Ιανουάριο, έχοντας ήδη βιώσει την απώλεια των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας. Η εμφάνιση του ήδη προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα.


    «Η εικόνα του ήταν τουλάχιστον προκλητική»

    «Η εικόνα έξω από τα δικαστήρια ήταν τουλάχιστον προκλητική. Υπήρχε ένας άνθρωπος που λειτουργούσε σαν να έκανε σόου σε κάποια ροκ συναυλία. Το ζευγάρι προσπαθεί να κατασκευάσει μια εικόνα και να περιφρουρήσει το συμφέρον του. Δε δείχνουν καμία έκφραση θρήνου. Υπάρχει παθογένεια σε αυτήν την οικογένεια» αναφέρει η κλινική ψυχολόγος, Μυρσίνη Κωστοπούλου.

     

    Η στάση του άλλαξε άρδην και σταμάτησε να υποστηρίζει την 33χρονη σύζυγό του, δηλώνοντας σοκαρισμένος με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση. Χθες, φεύγοντας από τα δικαστήρια, είπε ότι τα στοιχεία εναντίον της συζύγου του είναι αδιάσειστα. Η στάση του μπαίνει στο μικροσκόπιο της επιστημονικής αξιολόγησής των ειδικών.

    «Για να μην μπορεί να αφουγκραστεί κάποιος τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι του τότε θα πρέπει να είναι πλήρως απόντας είτε να μην είναι εκπαιδευμένος να αφουγκράζεται συναισθήματα με τους άλλους. Δεν μπορώ με κανέναν άλλο να δικαιολογήσω αν δεν συντρέχουν θέματα υγείας ή ουσιών» δήλωσε η ειδικός, Βέρα Αθανασίου.

    Η κατάθεση του 30χρονου έχει μεγάλη σημασία για την ανάκριση καθώς αναμένεται ότι θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για τη σχέση του με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους, αλλά και για άλλα ζητήματα που θα σκιαγραφήσουν την ζωή και τον εσωτερικό τρόπο λειτουργίας της οικογένειάς του.

    Αντίστοιχες ερωτήσεις, για τη σχέση της με τον πατέρα των παιδιών της από την γνωριμία τους έως τώρα, δέχθηκε και η 33χρονη κατά τη διάρκεια της απολογίας της από την δικαστική λειτουργό.

    Τι είπε για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και τη σύζυγό του

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης δε θέλησε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες, καθώς το μόνο που ρώτησε σήμερα ήταν από που είναι η έξοδος.

    Οι ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει αφορούσαν κυρίως τις συνθήκες στο σπίτι και το οικογενειακό περιβάλλον, τη σχέση του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και τις συνθήκες νοσηλείας της μικρής Τζωρτζίνας.

    Αναφορικά με την 33χρονη, ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωσε ότι ήταν άψογη μάνα και δεν υπήρχε κάτι στη συμπεριφορά της που να του προκαλούσε υποψίες. Ακόμη, επιβεβαίωσε πως η Τζωρτζίνα ενταφιάστηκε μαζί με το tablet, το οποίο σημαίνει πως εάν η ανακρίτρια το θεωρήσει αναγκαίο μπορεί να ζητήσει να ανοιχτεί το φέρετρο και να ανασυρθεί το tablet.

    «Όταν είσαι σε σοκ δεν σε νοιάζει η εμφάνιση ροκ σταρ»

    Πολλοί ήταν οι ψυχολόγοι που επιχείρησαν να ερμηνεύσουν την εμφάνιση του Μάνου Δασκαλάκη. Ανάμεσά τους και η κλινική ψυχολόγος Μυρσίνη Κωστοπούλου, η οποία ανέφερε στο Live News πως η εικόνα του δεν θυμίζει τίποτα άνθρωπο που βρίσκεται σε σοκ και ότι απουσιάζει η συναισθηματική συμμετοχή στον θρήνο για την απώλεια των τριών παιδιών.

    «Κάθε μέρα η τηλεόραση μάς προσθέτει ένα συναίσθημα τρόμου μπροστά σε όσα παρακολουθούμε. Δεν είναι μόνο η εμφάνιση του πατέρα που σοκάρει, ατσαλάκωτη, αψεγάδιαστη, πολύ περιφρουρημένη ως προς την τελειότητα που προσπαθεί να κατασκευάσει. Το χαρακτηριστικό εδώ είναι η πλήρης απουσία των συναισθημάτων. Αναρωτιέμαι πολλές φορές τι νιώθει αυτός ο πατέρας. Το μόνο που έχει δηλώσει είναι ότι του ανέβηκε η πίεση, όχι επειδή πέθαναν τα παιδιά, αλλά επειδή υπήρχε κατακραυγή στο Twitter», δήλωσε.

    «Είναι διαταρακτική η απουσία θρήνου. Εδώ υπάρχει το απόλυτο τίποτα. Όταν είσαι σε κατάσταση σοκ είσαι αποδιοργανωμένος, το τελευταίο πράγμα που σε νοιάζει η εμφάνιση ροκ σταρ. Ο θρήνος είναι κάτι που δεν μπορείς ούτε να το υποδυθείς ούτε να το κατασκευάσεις».

    Επιπλέον, η ψυχολόγος τόνισε πως σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται πως ο Μάνος Δασκαλάκης έβαζε σε πρώτο πλάνο τα θέλω, τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες του, με αποτέλεσμα ο πατρικός ρόλος να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

    Αποκάλυψη LIVE NEWS για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ – Τι ζητάνε οι συνήγοροι της σπιτονοικοκυράς και τι ψάχνουν

    Την ίδια ώρα το ρεπορτάζ του LIVE NEWS φέρνει στο φως μία ακόμα πτυχή που σχετίζεται με το σπίτι της Ευγενίας Κούτρα. Στα πλάνα που τραγουδάει ο Μάνος βλέπουμε τον Μάνο στο σπίτι της Κούτρα. Παρότι τα φώτα είναι αναμμένα το ρεπορτάζ αποκαλύπτει πως οι λογαριασμοί της ΔΕΗ της Ευγενίας Κούτρα παρέμεναν απλήρωτοι βάζοντας νέα κρίσιμα ερωτήματα.

    «Το πληρεξούσιο το έχω δει, δεν αφορούσε αγοραπωλησίες. Αν πράγματι είχε τραπεζικούς λογαριασμούς, και από εκεί προκύπτει ότι διαχειριζόταν χρήματα με τρόπο σπάταλο, θα τα δείξει η έρευνα. Κανονικό φαίνεται, αν είναι πλαστό δεν το γνωρίζω» δήλωσε ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκυράς, Κωνσταντίνος Λέων.

    Όπως λέει ο δικηγόρος του συγγενή της σπιτονοικοκυράς τα θέματα αυτά πρέπει να διευκρινιστούν και θα ζητήσει άμεσα την αποσφράγιση του ακινήτου.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ