Τουρνάς για αντιπυρική περίοδο: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο»

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς είχε συνάντηση στο Ηράκλειο με τους επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους διοικητές του Νομού Ηρακλείου και των διοικήσεων, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου σήμερα Πέμπτη (07/04) το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον κύριο Τούρνα, η συνάντηση έγινε για «να δούμε που βρισκόμαστε, τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και τι υπολείπεται από δω και στο εξής» συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε καλά, έτσι ώστε να έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες και η αντιπυρική περίοδος να μας βρει έτοιμους, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε πιθανό ενδεχόμενο».

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο»

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι η συνεργασία που αναπτύσσεται φέτος με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις δασικές υπηρεσίες είναι ιδιαίτερα σημαντική.

«Πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο. Είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά φέτος, έχουμε ξεκινήσει σε όλες τις περιφέρειες και θα ακολουθήσει και ένας δεύτερος γύρος που θα πάμε από νομό σε νομό. Θα συνεργαστούμε με όλους τους φορείς έτσι ώστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν στον τομέα της πρόληψης πρώτα από όλα, που πρέπει να ρίξουμε το βάρος και ακολούθως να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο» ανέφερε ο κ. Τουρνάς.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιος Αμυράς, θα μετέχουν αύριο σε κοινή σύσκεψη στο Ηράκλειο, ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, με θέμα την αποτελεσματικότερη προετοιμασία και τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για τη νέα αντιπυρική περίοδο.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες